Tiyatronun kalbi 1. Alabanda tiyatro festivali ile Çine’de attı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çine Belediyesi’nin bu yıl ilkini gerçekleştirdiği 1. Alabanda Tiyatro Festivali, sona erdi. Tiyatronun kalbinin Çine’de attığı festival, Ege Tiyatrolar Birliği’nin 12’nci buluşmasına da ev sahipliği yaptı. 

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’in ilçenin kültürel zenginliğini artırmak için bu yıl ilkini gerçekleştirdiği 1. Alabanda Tiyatro Festivali renkli etkinlikler, söyleşiler ve tiyatro oyunlarıyla sona erdi. Ege Tiyatrolar Birliği, Çine Kültür Derneği ve Tiyatro Ofisi’nin destekleriyle düzenlenen festivale katılan Ege Tiyatrolar Birliği üyeleri, Alabanda Antik Kenti’nde buluştu. Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Murat Çidamlı’nın gerçekleştirdiği “Eşitlik ve Tiyatroda Koro” isimli söyleşide bir araya gelen ekip üyeleri Alabanda Tarihi Antik Kenti’nin tarihi ve kültürel yapısını da yakından tanıma fırsatı buldu.

SEYİRCİLERDEN MUĞLA HAYALHANE OYUNCULARINA TAM NOT

Muğla Hayalhane Oyuncuları Çine Belediyesi Kültür Merkezi’nde “Doğaçlama Tiyatro” gösterisiyle Çinelilere eğlence dolu bir akşam yaşattı. Seyircilerin de zaman zaman oyuna dahil olduğu gösteri sonunda Muğla Hayalhane oyuncuları Çinelilerden tam not aldı. Gösteri sonunda Cumhuriyet Halk Partisi Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin ve Çine Belediyesi Tiyatro Eğitmeni Ömer Öner tarafından Muğla Hayalhane oyuncularına çiçek ve plaket takdim edildi. Ege Tiyatrolar Birliği Başkanı Metin Güler de festivale katkılarından dolayı tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Murat Çidamlı’ya plaket ve çiçek takdim etti.

EGE TİYATROLAR BİRLİĞİ ÜYELERİ CUMHURİYET OTELİ’NDE BULUŞTU

Tiyatronun kalbinin Çine’de attığı festival, Ege Tiyatrolar Birliği’nin 12’nci buluşmasına da ev sahipliği yaptı. Birlik üyeleri Çine Belediyesi’nin hizmete sunduğu Cumhuriyet Oteli’nde bir araya gelerek 12. Ege Tiyatrolar Buluşması’nı gerçekleştirdi. Toplantının ardından ilçenin önemli tarihi miraslarından biri olan Kuvayi Milliye Müzesi’ni ziyaret eden ekip üyeleri, kendilerine ev sahipliği yapan Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’e teşekkür ettiler.

BAŞKAN DİNÇER’DEN ÇİNE HALKINA TEŞEKKÜR

İlçenin kültürel tanıtımı açısından festivallerin son derece önem taşıdığına dikkati çeken Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “1. Alabanda Tiyatro Festivali’mizi birbirinden değerli sanatçılar ve tiyatro ekipleri, konuklar ve Çine halkımızın katılımıyla gerçekleştirdik. Sanatı ve sanata gönül verenleri ilçemizde buluşturmaya devam edeceğiz. Festival boyunca bizleri yalnız bırakmayan hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

ALABANDA-TIYATRO-FESTIVALI-4

Image 1 of 8

 

Tiyatronun kalbi 1. Alabanda tiyatro festivali ile Çine’de attı