Çine’de Cumhuriyetin 100. Yılı dol dolu kutlanacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çine Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen Cumhuriyet’in Kuruluşunun 100. Yılı Çine’de dolu dolu çeşitli etkinliklerle hafta boyunca kutlanacak.

Etkinlikler Çine Hüseyin Özkan İlkokulunun “Cumhuriyetin 100.Yılı gösterisi” ile başladı. Akçaova Anadolu Lisesi Hükümet Konağı önünde Cumhuriyetin Kuruluşu ile ilgili “Cumhuriyetin Ölümsüz Eserleri” adlı sergisine Çine Milli Eğitim Müdürü Sadık Yavuzkan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Günay Ocak, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri ve ilçede bulunan okul müdürleri, öğrenciler ve öğretmenlerin katıldı.

Etkinliklerin, Çarşamba günü Feride Raşit Kalkan Ortaokulu’nda, Perşembe günü Ayhan Yıldız Anadolu Lisesi’nde ve Cuma günü ise Çine Anadolu Lisesi’nde devam edeceği bildirildi.

“AKÇAOVA ANADOLU LİSESİ BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİ”

Cumhuriyetin 100’üncü yılına adım adım yaklaştıklarını söyleyen Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Yavuzkan, “Bu hafta içerisinde okullarımız sanatsal, kültürel anlamda Cumhuriyetimizin Kuruşunun 100’üncü günü kutlama etkinlikleri düzenlediler. Bu güne kadar yapılmayan farklı bir etkinlikle Akçaova Anadolu Lisesi’nin hazırlamış olduğu “Cumhuriyetin Ölümsüz Eserleri” adlı sergisini hazırlayan Okul Müdürü Ayşe Aktaş’a, öğretmen arkadaşlarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 10’cu Yıl Nutkun’ da dediği gibi “ Az zamanda çok ve büyük işler yaptık. Bu işlerin en büyüğü, temeli, Türk kahramanlığı ve yüksek Türk kültürü olan Türkiye Cumhuriyeti’dir.” Biz bir yüzyılı bu sözlerle kutluyoruz” dedi.

TÜM ÇİNELİLER DAVETLİDİR

Cumhuriyet’in 100. yılı etkinliklerinin hafta boyunca devam ederken, 28 Ekim Cumartesi günü saat 20.00’da Hükümet Konağı önünde Çine Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı müzik öğretmenleri tarafından gerçekleşecek olan “Cumhuriyet’in 100. Yılında Söylüyorum” etkinliği, tüm Çinelilerin şanlı bayraklarıyla birlikte katılım sağlanması ile “Cumhuriyet’in 100. Yılında Hep Beraber” yürüyüşü, fener alayı gibi etkinlikler ile Çineliler dolu dolu Cumhuriyet’in 100. Yılını kutlayacak.

1-3

Image 1 of 7

Çine’de Cumhuriyetin 100. Yılı dol dolu kutlanacak