Marmaris’te ormanı yakmıştı, 20 yıl hapsi istendi

featured
MUĞLA'NIN MARMARİS İLÇESİNDE HAZİRAN AYINDA ÇIKAN YANGININ ŞÜPHELİSİ OLARAK GÖZALTINA ALINAN SACİT AYHAN'IN 20 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ. (GÜLDEMET KIZIL - MUSTAFA ALTAR ZEYHAN/MUĞLA-İHA) Muğla'nın Marmaris ilçesinde Haziran ayında çıkan yangının şüphelisi olarak gözaltına alınan Sacit Ayhan'ın 20 yıla kadar hapsi istendi.
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Muğla’nın Marmaris ilçesinde Haziran ayında çıkan yangının şüphelisi olarak gözaltına alınan Sacit Ayhan’ın 20 yıla kadar hapsi istendi.  

Muğla’nın Marmaris ilçesinde geçtiğimiz Haziran ayında başlayan ve günler süren yangın sonrasında 4 bin hektarın üzerinde ormanlık alan zarar görmüş, birçok ev de küle dönmüştü. Yangının ardından güvenlik güçleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde orman yangınının şüphelisi olarak Sacit Ayhan gözaltın alınmış ve çıkartıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

 

İDDİANAME KABUL EDİLDİ

Yangının ardından tutuklanan Sacit Arslan için Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame kabul edildi. Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianame çerçevesinde orman yangını çıkardığı gerekçesiyle tutuklanan Sacit Ayhan için hazırlanan iddianamede 10 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istendi.

 

BABASI “KEŞKE ÖLSEYDİ DE YAKMASAYDI” DEMİŞTİ

Orman yangını şüphelisi Sacit Ayhan’ın babası Kadir Ayhan yaşanan olay sonrasında gazetecilere verdiği bir röportajda, “Biz bal ile geçimimizi sağlarız ekmek yediğimiz ormanları yaktı. Keşke ölseydi de ormanları yakmasaydı” demişti.

Marmaris’te ormanı yakmıştı, 20 yıl hapsi istendi