Çine’nin tavukları Türkiye birincisi oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çineli öğretmen Volkan Akalın’ın beslediği tavuklar, Ulusal Türkiye Süs Hayvanları Yarışması’nda birinci oldu. Çine’nin gururu olan Akalın, “Hayalimi gerçekleştirerek Çine’ye önemli bir başarı kazandırdığım için çok mutluyum.” dedi.

Muğla’nın Yatağan ilçesindeki Kavak İlkokulu’nda 6 yıldır sınıf öğretmeni olan Çineli Volkan Akalın’ın hayatını deney değiştirdi. Bir canlının oluşumunda nelerin gerekli olduğunu öğrencilerine anlatmak için kuluçka makinesi ile tavuk yumurtalarından civciv çıkaran Akalın, süs tavuklarına merak duydu. Yaklaşık 13 yıldır süs tavukları besleyen Akalın, Afyonkarahisar’da düzenlenen Ulusal Türkiye Süs Hayvanları Yarışması’na katıldı. Yurt dışından gelen hakemlerin değerlendirmesi sonucu yaklaşık 2 bin süs hayvanının yarıştığı farklı ülkelere ait tavukların arasından Volkan Akakın’a ait 1 adet tavuk Türkiye şampiyonu, 4 adet tavuk koleksiyon takım olarak Türkiye şampiyonu olurken 1 adet tavuk ise onur ödülü aldı. Cüce coşin ve Light Brahma ırkları ile başarı elde eden Akalın ve tavukları Çine’nin gururu oldu.

“ÇOK MUTLUYUM”

Önemli bir başarıya imza attıklarını ifade eden Akalın, “Ulusal Türkiye Süs Hayvanları Yarışması’nda cüce coşin ve Light Brahma ırklarında Türkiye Şampiyonluğu elde ederek kupalarımızı aldık. Ayrıca bir onur ödülü de kazandık. Yurt dışından gelen hakemlerin değerlendirmesi sonucu yaklaşık 2000 süs hayvanının yarıştığı farklı ülkelere ait tavukların katılım gösterdiği bir yarışmada bu başarıyı elde ettiğimiz çok mutluyuz. Bir hayalimi gerçekleştirmenin sevinci içerisindeyim. Çine’ye önemli bir başarı kazandırdığım için çok mutluyum” dedi. 

TAVUK-8

Image 8 of 8

Çine’nin tavukları Türkiye birincisi oldu