Uzunlar Yem’den önemli yatırım

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uzunlar Gıda, Tarım, Hayvancılık, Petrol Ürünleri, Nakliye, Sanayi ve Ticaret Limitet Şirketi, Çine’ye süt toplama merkezi yatırımı yaptı.  

2007 yılında yem sektörüne giren Uzunlar, 15 yılıdır Çine çiftçisine hizmet veriyor. Çine’ye yeni yatırımlar yapmaya devam eden firma, Çine Yolboyu Mahallesi’ne süt toplama merkezi kurdu.

Firmalarının yatırımları hakkında bilgi veren Uzunlar Gıda, Tarım, Hayvancılık, Petrol Ürünleri, Nakliye, Sanayi ve Ticaret Limitet Şirketin sahipleri Mehmet Eraslan, “Celepliğe dedem Mehmet Eraslan tarafından 1940’lı yıllarda Bölüntü Köyü’nde başlamışız. Dedem yarım asra yakın celeplik yapmış. 2007 yılından bu yana yem, un ve hayvansal gıda satışı yapıyoruz. Ailecek yaptığımız işimiz yeni nesille, eskilerin ışığında büyümeye devam ediyoruz. Yem sektöründe 15 yılımızı tamamladık. Güven ve itibar ile büyümeye devam ediyoruz. Firma olarak da üreticilerimizin her zaman yanındayız” dedi.

“YEM FİYATLARI ÇOK DENGESİZ”

Yem fiyatlarındaki artışlardan çok rahatsız olduklarını söyleyen Kadir Eraslan ise, “Son bir yıldır yem fiyatlarında ciddi bir artış var. Bu da hayvancılık sektörünü çok etkiliyor. Artık bir sisteme girmesi gerekiyor. Her hafta yeme zam geliyor. Yem almaya gelen müşteri bizi patlıyor. Eğer yem fiyatlarında artış bu şekilde devam ederse, üretici hayvancılıktan vazgeçmeye başlayacak. Yetkililerin bu konuda bir müdahale etmesi gerekiyor” diye konuştu.

 

SÜT TOPLAMA MERKEZİ
YENİ YILDA FAALİYETE GEÇECEK

Yolboyu Mahallesi’ne Süt Toplama Merkezi kurmaya başladıklarını söyleyen Şirket Müdürü Mehmet Eraslan, “Yolboyu Mahallesi’nde 6 dönümlük bir arazi satın aldık. Bunun 2 dönümlük alanını kapattık. Yaklaşık 3 milyon 500 bin TL bir yatırım yaptık. 2022 yılında ilk çeyreğinde burayı hizmete geçirmek istiyoruz. Önümüzdeki yıllarda burada topladığımız sütü mamule dönüştürmek gibi düşüncemiz de var. Amacımız bölgemiz çiftçisinin ürettiği sütü onlardan satın alıp burada işleyerek katma değer sağlamak” ifadelerini kullandı.

Mehmet Eraslan, “Kuzenim Kadir Eraslan ile şirketi kurduğumuzda süt toplama kurma gibi hayalimiz vardı. Çok şükür şimdi bunu gerçekleştirmeyi başardık. Çine’mize yatırım yapmaktan çok mutluyuz. Şuanda yaklaşık 20 kişiye istihdam sağlıyoruz” dedi.

DSC_7605

Image 1 of 4

 

Uzunlar Yem’den önemli yatırım