1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. Meşhur Çine Köftesi’nin ilçeye katkısı çok büyük

Meşhur Çine Köftesi’nin ilçeye katkısı çok büyük

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son yıllarda ünü her geçen gün artan Çine Köftesi ilçe ekonomisine ciddi bir katkı sağlıyor.

Aydın- Muğla Karayolu üzerinde faaliyet gösteren işletmeler, bünyelerinde çalıştırdıkları kişilerle istihdam sağlıyor, ayrıca ilçe esnafından yaptıkları alışverişlerle ilçe ekonomisini de ciddi bir katkı sağlıyor.

Uzun yıllardan bu yana Çine Belediye Sosyal Tesisleri’nde Meşhur Çine Köftesi’ni yerli ve yabancı müşterilerine sunduklarını söyleyen Köfteci Enişte İşletme Sahibi Onur Uçar, “Çine Köftesi artık bir marka oldu. Aydın – Muğla Karayolu üzerinde ilk 3-4 tane işletme bulunurken, her geçen yıl bu sayı katlanarak arttı. Gidiş ve dönüş yolunda sayıları artan bu işletmeler, ilçemizdeki çalışma isteği olan kadın ve erkeklere de iş kapısı oldu. Her işletmede 10 ile 30 kişi çalışıyor. Ayrıca bu açılan işletmeler alışverişlerini ilçeden yaparak kasap ve manav gibi birçok sektöre de doğrudan katkı sağlıyor. Burada faaliyet gösteren işletmeler Aydın-Muğla Karayolunu gidiş ve dönüş güzergâhı olarak kullanan yerli ve yabancı müşterilerden para kazanıyor. Bu yol güzergâhından geçen müşterilerin harcadıkları para ilçe ekonomisine katkı sağlıyor. Faaliyet gösteren her işletmenin Çine’ye katkısı her anlamda büyüktür” dedi.

Firma olarak alışverişlerini Çine’deki firmalardan yaptıklarını ifade eden Onur Uçar, “İşletme olarak ilk önceliğimiz Çine esnafıdır. Alışverişlerimizi hep Çine’deki esnaflardan yapıyoruz. Eğer aradığımız burada bulamazsak ilçe dışını çıkıyoruz” diye konuştu. 

Meşhur Çine Köftesi’nin ilçeye katkısı çok büyük
Yorum Yap