S.S. Çine Karayolu Yük Taşıma Kooperatifi’nin ilçe ekonomisine katkısı büyük

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2016 yılında İsmail Güder başkanlığında kurulan S.S. Çine Karayolu Yük Taşıma Kooperatifi, kurulduğu günden bu yana büyümeye devam ediyor.

Kuruldukları günden bu yana ciddi anlamada yol kat ettiklerini söyleyen S.S. Çine Karayolu Yük Taşıma Kooperatif Başkanı Mehmet Can, ilçe esnafına ekonomik olarak büyük katkı sağladıklarını söyledi.

Kamyonculuk mesleğini icra eden esnaflarla 5 yıldır Çine’ye hizmet verdiklerini söyleyen Başkan Mehmet Can, “Kooperatifin kuruluş amacı, Çine’de bulunan hem kurumsal, hem de gerçek kişi işletmelerin ve tarımla uğraşan kişilerin yük taşıma ihtiyaçlarını karşılamak. Kurumsal bir yapıyla daha teknolojik altyapı ve kaliteli hizmet anlayışı ile kamyonculuk mesleğini genç nesillere aktarmak ve kamyon şoförlerinin bir olmalarını sağlamak istiyoruz. Kurucu Başkanımız İsmail Güder’in öncülüğünde kurulun kooperatifimiz her geçen büyümeye devam ediyor. Artık Çineli kamyoncular bir çatı altına toplandığı için söz sahibi oldu” dedi.
  

“İLÇE EKONOMİSİNE KATKIMIZ BÜYÜK”

Kooperatif olarak sadece ilçede faaliyet gösteren firmaların yük taşımacılığını yapmadıklarını, farklı il ve ilçelerde de yük taşıma işleri aldıklarını belirten Başkan Mehmet Can, “Kooperatifimiz bünyemizdeki kamyoncu esnaflarımız sadece ilçemizin yükünü çekmiyor. Farklı il ve ilçelerde aldığımız iş ile ilçe ekonomimize katkımız büyük. Çünkü esnafımız tüm ihtiyaçlarını Çine’den tedarik ediyor. Bu da ilçede faaliyet gösteren esnafımıza katkı sağlıyor. Farklı ilçe ilçelerden kazandığımız parayı ilçemize getiriyoruz” diye konuştu.

“HEDEFİMİZDE GARAJ YAPMAK VAR”

Karpuzlu yol kavşağında geçici olarak bir kamyon garajı olduğunu söyleyen Başkan Mehmet Can, “Uzun zamandır burada hizmet veriyoruz. Ama bu bize yetmiyor. Önümüzdeki yıllarda hedefimiz kooperatifimize ait bir yer satın alarak buraya kamyon garajı yapmak. Bu, Çineli kamyoncular ve ilçe dışından gelen kamyoncuların bir arada toplanması ve kaynaşması açısından önemli” dedi.

 

S.S. Çine Karayolu Yük Taşıma Kooperatifi’nin ilçe ekonomisine katkısı büyük