Memecik zeytini hak ettiği değeri buluyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çine, memecik zeytininde Güney Ege’de en önemli bölgeler arasında bulunuyor. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, memecik zeytinini önemsediklerini ve ilçenin bu konuda hak ettiği değeri bulması için çalıştıklarını söyledi.

Çine’nin tarımdaki önemli geçim kaynaklarından biri zeytin ve zeytinyağı. Çine’de en çok bulunan memecik zeytini, Güney Ege’de çok önemli yere sahip. Kendine has tadı ve aroması olan memecik zeytini zeytinyağı, piyasasında önemli değerlere sahip bir ürün. Memecik zeytininin değerini bildiklerini vurgulayan Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “Her şeyden önce memecik zeytini zeytinyağının polifenol değerleri, doğru işlemler uygulandığında en yüksek değerlere sahip, zeytinyağları arasında raf ömrü en uzun olan bir ürün. Çine, Güney Ege’de en fazla memecik zeytin ağaç varlığına sahip olan ender bölgelerden bir tanesi. Ayrıca Çine’nin memecik zeytininde farklı bir özelliği de, organik ağaç ve arazi olarak 200 bin dönüm bir alan olarak bölgenin lideri durumunda olması. Çine bölgesi olarak 10 önce memecik zeytinlerimizin değerlerini arttırmak için yaptığımız çalışmalar artık yavaş yavaş meyvesini vermeye başladı. Bu ürünlerin öncelikle organik sertifikasını alabilmesi için çeşitli kuruluşlar vasıtasıyla çalışmaları yapılarak bu zeytin ağaçları ve arazilerini organik sınıfına alınmasını sağladık, ardından Çine Belediyesi olarak soğuk sıkım zeytinyağı fabrikamızı Çine Organize Sanayi Bölgesinde GEKA’nın da katkılarıyla kurarak faaliyete geçirdik ve üreticilerimize hizmet ediyoruz.” diye konuştu.

TANITIM ÇALIŞMALARI DEVAM EDECEK
Memecik zeytininin tanıtımı için çalışmalarının devam edeceğini belirten Başkan Dinçer, “Geçtiğimiz günlerde Çine’de memecik zeytininin hak ettiği değere ulaşması için, bünyesinde zeytin üreticileri ve zeytinyağı sektöründe faaliyet gösteren üreticilerimizin kurduğu Güney Ege Zeytin ve Zeytinyağcıları Derneği (GünZeyder) ile 1. Çine Uluslararası Organik Memecik Zeytini ve Zeytinyağı Festivali’ni düzenledik. Çeşitli etkinliklerle dört güne yaydığımız festivalin son iki gününü Çine Belediyemize ait Kuvayi Milliye Parkımızda tamamladık. Festivalin son günü Halk TV’de yayınlanan Serhan Asker’in sunduğu ‘Görkemli Hatıralar’ programıyla Türkiye içerisinde ve 86 ülkede canlı yayınla memecik zeytinimizi ve zeytinyağımızı tanıtma imkânı bulduk. Bu tür çalışmalarımız zeytinyağı sektörüne gönül ve hizmet verenlerle devam edecek” dedi.

TOPÇAM MADRAN AİLESİNE
YENİ BİR ÜRÜN KATILDI

Çine Belediyesi’ne ait Topçam Madran Memba Suları ailesine yeni bir ürün daha kazandırdıklarını belirten Başkan Enver Salih Dinçer, “Topçam Madran Fabrikamızda 19 litrelik damacana, 5 litrelik, 1.5 litrelik ve 0.5 litrelik su ürünlerimizin yanında artık bardak su ürününü de ekledik. Yeni kurduğumuz sistemle fabrikamızda 7 saatte 1.050 koli olarak 75.000 adet bardak su üretimimizi gerçekleştiriyoruz. Bu ürünümüz özellikle yazın yoğun olan düğün ve etkinliklerde çok büyük rağbet görüyor” ifadelerini kullandı.

CINE-BLD-2

Image 2 of 7

 

Memecik zeytini hak ettiği değeri buluyor