FE-KA artık Çine OSB’de

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çine’de 1995 yılında kurulan FE-KA Makine, her geçen büyüyerek ve ilçe ekonomisine önemli katkılar sağlıyor. Çok büyük tesisler ve makinelere imzasını atan firmanın sahibi Sinan Karakaş, “Biz büyüdük, büyüyoruz ama devamlılığımız için Çine’nin de büyümesi ve yeni yatırımların olması gerekiyor” dedi.

Çine Organize Sanayi Bölgesi’ne yaklaşık 12 milyon TL yatırım yaptıklarını ve faaliyetlerine burada devam ettiklerini söyleyen Sinan Karakaş, “FE-KA Makina Limited Şirketi 1994 yılında Gebze’de kuruldu. Maden, gıda ve tarım ekipmanlarının toz ve partikül işleme, hijyenik doldurma, tartma, stoklama, toz ve partikül işleme için makine ve sistemlerin geliştirilmesi alanında hizmet veriyoruz. Bu sistemlerin insan faktörünü en aza indirgeyecek şekilde otomasyonunu sağlayan insan ve çevre dostu tasarımlarıyla yenilikçi bir vizyonla Çine Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyetimize başladık. Çine OSB’de yaklaşık 12 milyon TL’lik bir yatırım yaptık. 2022 yılı hedeflerimizde bazı üretim kalemlerinin imalatı için makine ve ekipman alımı proje çalışmamız devam ediyor. Genel değerlendirme yaparsak, geçmişten günümüze ilerleyen en hızlı şeyin teknoloji ve en kıymetli şeyin zaman olduğunun farkındayız. Biz de projelerimizi ve yatırımlarımızı bu doğrultuda gerçekleştirecek adımlar atıyoruz. Sektörel öngörümüz; Türkiye’nin yer altı ve yer üstü kaynaklarını işlemede kullanılacak olan makine ve ekipmanların üretiminde temel olan dayanağımız herhangi bir mineralin kaba tabiri ile kaya formundan mikron boyutlarına gelebilmesi için yaklaşık 100’e yakın makinada işlenip binlerce yan ekipmanla teması söz konusu bu şeklide işlemesi ve işletmesi zor olan bir sektörde makine ve otomasyonun önemini her geçen gün artacaktır” dedi.

YILLIK 15-20 MİLYON TL GİRDİ SAĞLIYORLAR

Çine’deki parayı Çine’de tutarak ilçe ekonomisine büyük katkı sağladıklarını belirten Karakaş, “Merkezi İstanbul’da olan Çine’deki yatırımcı firmaların ihtiyaçlarına, yerinde çözüm üretiyoruz. Çine’ye yıllık 15-20 milyon TL girdi sağlıyoruz” diye konuştu.

DSC_7648

Image 1 of 9

FE-KA artık Çine OSB’de