“Çine’nin Zeytinyağını Dünyaya tanıtacağız”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çine Organize Sanayi Bölgesi’nde ‘Yeşilbaşak Olea’ adını taşıyan markayla üretime başlayan Çineli genç iş adamları, Çine’nin zeytinyağını önce Türkiye’ye, sonra da Dünya pazarında adından söz ettiren bir marka haline getirmeyi hedefliyor.

 

Çineli genç iş adamları Mesut Dağdeviren ve Ali Rıza Candan, aroması ve kalitesiyle Türkiye’nin önemli zeytin üretim merkezlerinden Çine’de, ‘Yeşilbaşak Olea’ markasıyla zeytin ve zeytinyağı üretim tesisi kurdu.

IPARD ile Tarım ve Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumu’ndan hibe destek alan genç ortaklar, Çine Organize Sanayi Bölgesi’nde 5 bin metrekarelik alanda 10 milyon liralık yatırım yaparak zeytin ve zeytinyağı imalat fabrikası açtı.

 

“YEŞİLBAŞAK OLEA DÜNYA’YA AÇILACAK”

Çine’de yetişen zeytinin yurt çapında büyük itibar gördüğünü ve “Zeytinyağı değil Yeşilbaşak Olea” sloganı ile yola çıktıklarını söyleyen Mesut Dağdeviren, “Fabrikamızı 5 bin metrekare alan üzerine kurarak, 2020 yılında faaliyete geçtik. Günlük 160 ton üretim kapasitesine sahibiz. Fabrikamızı sıcak ve soğuk sıkıma uygun olarak dizayn ettik. Hatta üreticimiz hangi sıcaklıkta isterse, ona göre sıkım yapabilme imkanına sahibiz. Çine Organize Sanayi Bölgesi’nde kurmuş olduğumuz tesisimizi organik sertifikalı makinalar ile donattık. Hijyen ve temizliğe önem vererek özel üretim tekniklerimizle üretmiş olduğumuz zeytinyağlarını şişeleyerek Türkiye pazarına sunmaya başladık. Ayrıca elde ettiğimiz çok özel yağlarımızı ihraç etmek üzere çalışmalarımıza başladık. İçimizdeki tutkuyla birlikte her anlamda en iyi zeytinyağını üretmek ve bunu tüketicilerle buluşturabilmek adına elimizden gelenin en iyisini yapmaya karar verdik. Ayrıca isteyenler www.yesilbasakolea.com.tr internet sitesinden sipariş verebiliyor” dedi.

“ZEYTİN ÜRETİCİSİNİN YANINDAYIZ”

Verimli zeytinyağı almanın öneminden bahseden Ali Rıza Candan ise, “Temel amacımız halkımıza emeklerinin karşılığını en verimli nasıl alabileceklerini, bilgi ve tecrübelerimizi aktararak hep üreticilerimizin yanında olmaktır. Halkımıza zeytinyağının değerini anlamalarını, daha çok para kazanmalarını sağlamak. Bölgemiz organik zeytin üretimi için oldukça yüksek kapasiteye sahip. Burada bize düşen halkımızı bilinçlendirmek, daha verimli bahçeler kurmalarını teşvik etmek, daha çok para kazanmalarını sağlamaktır. En güzel zeytinyağını üretim hedefiyle, yolumuza devam ediyoruz” diye konuştu.

 

ÇERÇEVE İÇİNDE VERELİM BU PARAĞRAFI

YEŞİLBAŞAK OLEA ZEYTİNYAĞLARINA ALTIN MADALYA

 

Ege’deki en kaliteli zeytinyağlarını tüketici ile buluşturan Yeşilbaşak Olea Zeytinyağları’nın kalitesi Altın Madalya ile tescillendi.

Yeşilbaşak Olea, Uluslararası Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi himayesinde Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK) tarafından düzenlenen IOC-UZZK Türkiye Naturel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması’nda altın madalya ile ödüllendirildi.

Yeşilbaşak Olea adını taşıyan markayla Çine Organize Sanayi Bölgesi’nde üretime başlayan genç iş adamları Mesut Dağdeviren ve Ali Rıza Candan’ın ürettikleri kaliteli zeytinyağları, IOC-UZZK Türkiye Naturel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması’nda altın madalya ile ödüllendirildi.

Yeşilbaşak Olea Zeytinyağları, IOC-UZZK Türkiye 2021 Yılı Kalite Yarışması’nda ‘Orta Meyvemsilik’ kategorisinde 1.500 L. naturel sızma zeytinyağı ile ‘Altın Ödülünü’ almaya hak kazandı.

Sektörde yer almaya karar verdikleri ilk günden beri Çine’nin kaliteli zeytinyağlarını yurt içindeki ve yurt dışındaki tüketiciye ulaştırmayı ve zeytinyağı tüketimini daha da artırmayı amaçladıklarını dile getiren genç ortaklar Dağdeviren ve Candan, “Uluslararası Zeytinyağı Konseyi ile Ulusal Zeytinyağı Konseyi gibi sektöre yön veren kurumların değerlendirmesi ile altın madalya ödülü almak doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Biz bundan sonra da kalitemizden taviz vermeden Çine’nin zeytinyağlarını Dünyanın her noktasına ulaştırmayı amaçlıyoruz” dedi.

YESIL-BASAK-2

Image 2 of 10


YESIL-BASAK-2

Image 2 of 10

“Çine’nin Zeytinyağını Dünyaya tanıtacağız”