2025-2026 eğitim öğretim yılında Çine’deki ortaokul öğrencileri, yabancı dil derslerinde yeni bir sistemle tanışacak. Milli Eğitim Bakanlığı’nın geçtiğimiz yıl bazı pilot illerde başlattığı “Çoklu Yabancı Dil Öğretimi” programı, bu yıl itibariyle Çine’de de tüm ortaokullarda uygulanmaya başlıyor.
Program, öğrencilerin yabancı dil eğitimine kolej düzeyinde yaklaşan bu yeni sistem, 5. sınıftan itibaren veli isteğiyle tercih edilebilecek. Öğrenciler, 24 kişilik sınıflarda konuşma-dinleme, okuma-yazma ve gramer alanlarında uzman öğretmenler eşliğinde haftada 14 saat İngilizce ve 2 saat Almanca eğitimi alacak.
Tüm ders kitapları, materyaller ve dijital içerikler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ücretsiz sağlanacak, böylece velilere ek bir mali yük getirilmeden yüksek nitelikli bir yabancı dil eğitimi sunulmuş olacak.
Tarihi ve turistik özellikleriyle öne çıkan Çine’de bu uygulamanın, hem öğrencilerin akademik gelişimine katkı sağlaması hem de iş dünyasında aranan nitelikli bireylerin yetişmesine zemin oluşturması hedefleniyor.