1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. Çineli üretici, fiyatına kızıp domates dolu tarlayı sürdü

Çineli üretici, fiyatına kızıp domates dolu tarlayı sürdü

featured
Screenshot
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çine’de çiftçilik yapan İlker Karaköse, maliyetinin altında kalan domates alım fiyatına tepki göstererek domates ekili tarlasını, ürünleri toplamadan sürdü. Karaköse, “Zararına satacağıma, hiç toplamam daha iyi” dedi.

Domates alım fiyatları, bu yıl üreticiyi mağdur etti. Çine’de çiftçilik yapan İlker Karaköse de mağdur çiftçilerden biri.
Yaklaşık 80 dönüm ekili domatesi bulunan İlker Karaköse, fabrikaların teklif ettiği domates alım fiyatına tepki göstererek, ürünlerini toplamadan tarlasını sürdü.
Karaköse, “80 dönüm ekili domatesim tarlam var. Domatesin tonunun, 4 bin lira maliyeti var. 2 bin – 2 bin 500 lira arasında bir fiyat dolaşıyor. Ben fidanımı peşin parayla aldım. Gübremi, ilacını peşin parayla aldım. Yevmiye masraflarımız var. Bunun bana maliyeti 4 bin lira civarında. Ben fabrikaya boyun eğeceğime… Hiç gözünün yaşına bakmadım, bastım ızgarayı. Ben zarar edeceğim, fabrika kazanacaktı” dedi.
Hava sıcaklıkları nedeniyle domateste verimin düştüğünü belirten Karaköse, “80 dönüm arazimin 35 dönümünü ızgara çekerek ürünü bozdum. Geri kalan kısmında da toprak ıslaktı. Birkaç gün sonra onu da bozacağım. Çiftçimizin bu fiyat politikasına boyun eğmemesi gerekiyor. Emeğimizin karşılığı bu değil” ifadelerini kullandı.

Çineli üretici, fiyatına kızıp domates dolu tarlayı sürdü
Yorum Yap