1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Aydın’da kavurucu sıcaklar bunalttı

Aydın’da kavurucu sıcaklar bunalttı

featured
AYDIN'DA KAVURUCU SICAKLAR BUNALTTI TERMOMETRELER 44 DERECEYİ GÖSTERDİ
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin en sıcak illeri arasında yer alan Aydın’da termometreler 44 dereceyi gösterirken, güneşin kavurucu sıcağından bunalan vatandaşlar serinlemek için gölgelik alanlara sığındı. Sıcak havadan korunmak amacıyla bol bol sıvı tüketen Aydınlılar, uzmanların tavsiyelerine kulak vererek mecbur kalmadıkça öğle saatlerinde dışarı çıkmamaya özen gösteriyor.

Aydın’da artan sıcaklıklar, günlük hayatı da olumsuz etkiliyor. Vatandaşlar açık alanlarda uzun süre kalmamaya çalışırken, termometrelerin 44 dereceyi gösterdiği şehirde güneşin kavurucu sıcağı vatandaşları zor durumda bırakıyor. Serinlemek için gölgelik alanlara sığınan Aydınlılar, uzmanların sıcak hava uyarılarına dikkat ederek bol sıvı tüketmeye özen gösteriyor. Kavurucu sıcaklar nedeniyle birçok kişi dışarıdaki işlerini erteleyerek evde veya gölgelik alanlarda vakit geçirmeyi tercih ediyor. Uzmanlar, aşırı sıcakların sağlık üzerindeki olumsuz etkilerini vurgulayarak, özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan kişilerin daha dikkatli olmaları gerektiğini belirtti. Güneş çarpmasına karşı uyarılarda bulunan uzmanlar, hafif kıyafetler giyilmesini ve güneş koruyucu kullanılmasını önerdi.

Rüzgarın bile sıcak üflediğini ifade eden Bengisu Altınyürek, “Bayağı sıcak, çok bunaltıcı bir hava var. Okuldan çıktık, çarşıda işlerim olduğu için dışarıdayım ama yürümekte dahi zorluk çekiyorum. Yerler yanıyor, rüzgar bile sıcak üflüyor. En kısa zamanda işlerimi bitirip eve gideceğim” dedi. 

Sıcak havada öğle saatlerinde dışarıya çıkmamaya özen gösterdiğini belirten Leyla Danzik ise, “İstanbul’da yaşayanlar 35 derece çok sıcak diyorlar, gelsinler bir de Aydın’da sıcağı görsünler. Bol sıvı alıyorum, mümkün olduğu kadar öğleyin 12 ila 4 arasında dışarıya çıkmamaya gayret gösteriyorum. Allah’ın sıcağı bu, yapacak bir şeyimiz de yok” diye konuştu.

AYDIN'DA KAVURUCU SICAKLAR BUNALTTI TERMOMETRELER 44 DERECEYİ GÖSTERDİ

Image 1 of 9

AYDIN'DA KAVURUCU SICAKLAR BUNALTTI TERMOMETRELER 44 DERECEYİ GÖSTERDİ

 

Aydın’da kavurucu sıcaklar bunalttı