1. Haberler
  2. MANŞET
  3. “Öğretmene şiddet yasasının bir an evvel geçmesi gerekmektedir”

“Öğretmene şiddet yasasının bir an evvel geçmesi gerekmektedir”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde bir özel okulda müdür olarak görev yapan İbrahim Oktugan’ın bir öğrencisi tarafından silahla vurularak öldürülmesinin ardından eğitim sendikaları dün ülke genelinde iş bıraktı. Meslektaşlarının öldürülmesini protesto eden öğretmenlerin şiddet olaylarına karşı önlem alınması talebiyle 81 ilde gerçekleştirdikleri protestolar Çine’de de yapıldı.

Çine Hükümet Meydanında Eğitim-İş, Eğitim-Sen ve Eğitim-Bir-Sen tarafından yapılan ortak basın açıklamasına destek veren Cumhuriyet Halk Partisi Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, “Öğretmene şiddet yasasının bir an evvel geçmesi gerekmektedir” dedi.
Başkan Şahin açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Çine’de Öğretmenlerimiz, meslektaşlarının öldürülmesi ve eğitimde tırmanan şiddete karşı iş bırakıp yürüyerek eğitimde şiddete karşı önlem alınmasını talep etti. Üç sendikanın ortak olarak gerçekleştirdiği basın açıklamasına biz de CHP Çine ilçe başkanlığı olarak destek vermek adına katılım sağladık. Tüm Türkiye’de yaklaşık 1 milyon öğretmenimiz, sendikal ve ideolojik farklılıkları bir yana bırakarak, “şiddete dur” demek için, ülke genelinde 1 günlük iş bıraktı. Bugün meydanlara inen, hakkını arayan, meslektaşına sahip çıkan tüm öğretmenlerimizin her zaman yanında olacağız. Bu birlikteliğin sağlanması sonraki tüm durumlarda da sağlanırsa Öğretmenlerimiz daha da güçlenecektir. Öğretmene şiddet yasasının bir an evvel geçmesi gerekmektedir. Hatta yasanın geçmesi de yetmez. Bu yasaların uygulanması da zaruridir. Ülkemizde son yıllarda yaşadığımız bütün olumsuzlukların nedeni eğitimsizliktir. Eğitim biterse her şey biter. Yani bu kutsal görevde Öğretmenlerimize çok iş düşmektedir. Öğretmenlerimiz çelik yelek giymeden, ellerinde sopalarla gezmeden eğitimsizliği yok edecek mücadele aşkıyla görevlerini yapabilmelidirler. Son 22 yıllık AKP iktidarında yaz boz tahtasına çevrilen Milli Eğitim, 9 bakan ve 17 eğitim sistemi değiştirdi. Ama maalesef eğitim bir türlü rayına oturtulup, düzeltilmedi. En son olarak ta yeni Milli Eğitim müfredatı ve taslağıyla, AKP’nin seçim propaganda ismiyle aynı şekilde kullanılarak “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” adı altında, okullar cemaat ve tarikatlara teslim edilmek istenmektedir. İktidarın kendi ideolojisine hizmet ettirilmeye çalışılmaktadır. Bunlarla uğraşmak yerine eğitimsizliğin, eğitimden daha maliyetli bir konu olduğunun farkına vararak eğitimden tasarruf yapılmadan, memleketin her yerinde öğretmensiz tek bir sınıf bırakılmamalıdır. Kadına şiddet, avukata şiddet, doktora şiddet, öğretmene şiddet, hayvana şiddet, ”insana” şiddet! Şiddet olaylarının bu denli artmasının ana sebebi, eğitimsizlik, hukuk tanımazlık ve cezaların caydırıcı olmamasıdır. Artık her alanda bir düzenleme yapmak kaçınılmaz bir şart olmuştur. Ülkemizi eğitimsizlik batırır. AKP iktidarının değirmenine su taşıyan, kendi istikballeri ve makamları için susmayı tercih edip balkonlardan, pencerelerden bakanların değil, gerçek eğitim neferlerimiz öğretmenlerimizin her zaman yanındayız.”

1-1

Image 1 of 4

“Öğretmene şiddet yasasının bir an evvel geçmesi gerekmektedir”
Yorum Yap