1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Eski Başkan Yazgılı son yolculuğuna uğurlandı

Eski Başkan Yazgılı son yolculuğuna uğurlandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çine Eski Belediye Başkanı 96 yaşındaki Mehmet Yazgılı, son yolculuğuna uğurlandı. 

1984-1989 yılları arasında Çine Belediye Başkanlığı görevini yürüten ve dün akşam saatlerinde hayatını kaybeden Mehmet Yazgılı, düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

Çine Belediyesi önüne getirilen Yazgılı’nın naaşının ardından bir dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşının okundu. Daha sonra Çine Belediye Başkan Mehmet Kıvrak, vefat eden Yazgılı’nın biyografisini okudu ve üzüntüsünü dile getirdi.

Daha sonra Çine İlçe Müftüsü Yahya Ofşin’in kıldırdığı cenaze namazının ardından Yazgılı’nın naaşı zabıta personelinin omuzlarında taşınarak Evciler Mezarlığına getirildi. 

Cenaze törenine, Çine Kaymakamı Murat Büyükköse, Çine Belediye Başkanı Mehmet Kıvrak, Çine İlçe Jandarma Komutanlığı’nda görevli Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Memiş Arı, Çine İlçe Emniyet Müdürü Öner Oflaz, siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

MEHMET YAZGILI KİMDİR?

Mehmet Ali Yazgılı 1929 doğumlu. Hacı Mehmet ile Şefika’nın 4 erkek çocuğundan biri. Diğer 3 kardeşi vefat etmiş. Babası Hacı Mehmet 1935, Annesi Şefika 1978 yılında vefat etti.

İlkokulu Kız Mektebi’nin olduğu yerdeki okulda, Namık Kemal’de ve Atatürk İlkokulunda okudu. 1941 yılında okulu bitirmiş ve Aydın’a gitti.

Mehmet Ali Yazgılı 1945 yılında Aydın Ortaokulundan mezun olduktan sonra Eskişehir Hava Astsubay okuluna gitti ve 1948 yılında mezun oldu. Sonra ilk görev yeri olarak İzmir’e geldi.

1959 Yılının Eylül ayına kadar Silahlı Kuvvetlerde Hava Radar Teknik Astsubayı olarak görev yaptı ve istifa etti.

1953 Yılında eski şoförlerden Mehmet Ali Kahraman’ın kızı Yıldız ile evlendi. 4’ü erkek 5 çocuk sahibi. Eşi Yıldız Yazgılı 2009 yılında vefat etti.  

1-1

Image 1 of 6

Eski Başkan Yazgılı son yolculuğuna uğurlandı
Yorum Yap