1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. Eşiyok: Çiftçimizin sorunlarını gerekli mercilere ilettik

Eşiyok: Çiftçimizin sorunlarını gerekli mercilere ilettik

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çine Ziraat Odası Başkanı Osman Eşiyok, Sulama Birliklerince çiftçilerden alınacak olan tarımsal sulama ücretlerin indirilmesi için gerekli mercilerle temasta olduklarını söyledi.

Başkan Osman Eşiyok, Türkiye Ziraat Odaları Birliğinin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle düzenlemiş olduğu Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşen Danışma Kurulu Toplantısına Aydın Ziraat Odaları Başkanları ile birlikte katılım sağladığını ifade etti.

Eşiyok, gerçekleşen toplantıda tarımsal sulama ücretlerinin yüksekliği ve diğer tarımsal sorunların ve çözüm önerilerini Birlik Başkanı Şemsi Bayraktar tarafından dile getirildiğini belirtti.

Aydın Ziraat Odaları Başkanları olarak Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta ve Aydın Milletvekilleri ile görüşerek Sulama Birliklerince alınacak olan tarımsal sulama ücretlerinde indirim talebinde bulunduklarını, tarımsal ve hayvancılık sorunlarını ve çözüm önerilerini ilettiklerini söyleyen Eşiyok, “Yarından itibaren Çine Gökbel Barajından Çine Çayı’na ve Topçam Barajı’ndan çiftçilerimizin arazilerini sulayabilmeleri için su salınacaktır. Önümüzdeki günlerde sulama ücretlerinde indirim yapılması yönünde Tarım ve Orman Bakanlığımızdan iyi haberler bekliyoruz” dedi. 

1-1

Image 1 of 8

Eşiyok: Çiftçimizin sorunlarını gerekli mercilere ilettik
Yorum Yap