Sezonun ilk deve güreşi Karpuzlu’da yapıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aydın’da Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Federasyonu tarafından açıklanan takvim kapsamındaki ilk deve güreşi Karpuzlu’da yapıldı.

Aydın’da 2023-2024 Deve Güreşleri Sezonu kapsamında gerçekleşen Karpuzlu Belediyesi 8. Deve Güreşi Festivali renkli görüntülere sahne oldu. 26 Kasım’da yapılması planlanan ancak hava muhalefeti nedeniyle ertelenen Karpuzlu Belediyesi 8. Deve Güreşi Festivali, belediye binası önünden kortej yürüyüşüyle başladı.

Karpuzlu Kaymakamı Merve Ayık, Karpuzlu Belediye Başkanı Hilmi Dönmez, AK Parti Karpuzlu İlçe Başkanı Akif Aydoğdu, MHP Karpuzlu İlçe Başkanı Aydın Gök, daire amirleriyle çok sayıda vatandaşın katıldığı kortej yürüyüşünün ardından başlayan 8. Deve Güreşi Festivali’ne, çevre il ve ilçelerden çok sayıda pehlivan develer ve sahipleri de akın etti. Festivalde konuşan Belediye Başkanı Dönmez, yöre kimliği ile kültürel aidiyet açısından büyük önem taşıyan ve yörük geleneğinden deve güreşlerinin önemine vurgu yaparak festival organizasyonunda emeği geçenlere teşekkür etti.

Kıran kırana geçen deve güreşleri nefes keserken, güreş sahasını 7’den 70’e dolduran vatandaşlar da müsabakaları büyük ilgiyle takip etti. Güreş müsabakalarının ardından dereceye giren pehlivan develer için sahiplerine Karpuzlu Kaymakamı Ayık ile Belediye Başkanı Dönmez tarafından plaket takdim edildi. 

KARPUZLU-DEVE-GURESI-2

Image 1 of 11

 

 

Sezonun ilk deve güreşi Karpuzlu’da yapıldı