Başkan Özden: Kredi limitleri değişti

celal özden
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çine Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Celal Özden, Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin, Halkbankası aracılığıyla verdiği kredilerde bazı değişikliklerin olduğunu söyledi.

Başkan Özden, 500 bin TL olan kooperatif üst limitlerinin 650 bin TL’ye yıllık yüzde 20 olan faiz oranının da yüzde 22.5 olarak güncellendiğini ifade etti.

Çine Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Özden, İşletme Kredisi üst limitinin yükseltildiğini söyleyerek, “Kooperatif üst limitimiz 500 bin TL’den 650 bin TL, yıllık yüzde 20 olan faiz oranlarımız yüzde 22,5 olarak güncellenmiş olup, bazı mesleklerde ki nace kodu limit sınırlandırılması da kaldırılmıştır” dedi.

Nace esnaf koduna göre bazı değişikliklerin olduğunu belirten Özden, “Nakliyesi, taksici, minibüsçü, servis aracı, kadın kuaförü, berber, kahvesi, terzi, tüp gaz bayisi, sıhhi tesisatçısı ve pazarcı esnafımızın 17.07.2023 tarihinden önceki çekmiş olduğu kredilerin kapanması şartıyla limitleri 650 bin TL’ye çıkarılmıştır. Ama bu limitler kooperatifin takip oranına göre de değişmektedir. Uygulanmakta olan faiz oranları da yüzde 20’den yüzde 22.5’e çıkarıldı. Önceden borcu olan ortaklarımızın önceki borcun içinden kesilmek şartıyla üst limitten kredi kullanabileceklerdir. Ayrıca araç ve işyeri kredilerinde aynı faiz oranıyla araçta 7 yıl 3 ayda bir ödemeli, işyerinde 10 yıl vadeli 3 ayda ödemeli olmak üzere toplam limit 1 milyon 500 bin TL şeklinde kullandırmaya devam ediyoruz. Araç kredi almak isteyen ortalarımızın başka ticari aracının olmaması gerekmektedir ve sadece yük ve yolcu taşımacılığı yapanlar bu araç kredisinden faydalanabilirler. İşyeri kredilerinde de kredi kullanacak ortaklarımızın kendine ait dükkan olmaması gerekmektedir. Kooperatif olarak 7/24 ortaklarımıza hizmet etmeye devam ediyoruz” dedi.

Başkan Özden: Kredi limitleri değişti