“Devletin temsil edildiği alan, keyfiyete ve bilgisizliğe bırakılacak yer değildir”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partisi Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin ve Milliyetçi Hareket Partisi Çine İlçe Başkanı Kazım Oluç, Pazar günü Çine Yüksel Yalova Stadında Cumhuriyetin 100. yıl kutlamalarında Çine İlçe Milli Eğitim Müdür Sadık Yavuzkan’ın protokol tribündeki yeri yanlış organize etmesine tepki göstererek bayramı faklı tribünde izlemişti.

Çine İlçe Milli Eğitim Müdür Sadık Yavuzkan’ı sert bir dille eleştiren CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, “Atatürk anıtına çelenk koyma törenlerinde bile protokol düzenini uygulamayı beceremeyen ve hatta hala öğrenemeyen, eğitimci sıfatı taşıyan birisinin görevinde devam etmesi bile komedidir. Devletin temsil edildiği alan, keyfiyete ve bilgisizliğe bırakılacak yer değildir” dedi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 100. yıl kutlamalarının yapıldığı Çine Yüksel Yalova Stadına gittiklerinde protokol oturma düzeninde yanlışlık yapıldığını gördüğünü söyleyen Başkan Şahin, “Birçok törende olduğu gibi düzenlemeyi yapanın İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Yavuzkan olduğunu öğrendim. Kendisine neden bu şekilde yanlış oturma planı yapıldığını sorduğumda bana ‘Ne varmış bunda, yanlış mı?’ cevabını verdiğinde protokol tribününü terk ederek yanlış uygulamayı ve kendisini protesto ettim. Benimle birlikte durumdan rahatsız olan Milliyetçi Hareket Partisi Çine İlçe Başkanı Kazım Oluç da protokolü terk ederek, birlikte karşı taraftaki tribünlere gidip orada oturduk. Birlikte bayram törenini, bitimine kadar halkımızın arasında izledik. Protokol; devlet törenlerinde, resmi ilişkilerde, günlük hayatta yöntem ve şekil yönünden uyulması gereken kurallardır. Protokol, bir anlamda ‘Resmi Görgü Kuralları’ demektir. Bu kurallara uyulmaması resmi ilişkilerimizde, sosyal hayatımızda ki davranışlarımızda olumsuz etki meydana getirir. Devletin var olduğu ve temsil edildiği bu vitrin ciddiyet ve disiplin kurallarının uygulandığı ve saygınlık ile kendini gösterdiği yerdir. Bayram kutlamasındaki protokol fotoğraflarına baktığımızda İlçe Milli Eğitim Müdürünün yaptığı yanlışlığı net olarak herkes görebilir. Atatürk anıtına çelenk koyma törenlerinde bile protokol düzenini uygulamayı beceremeyen ve hatta hala öğrenemeyen, eğitimci sıfatı taşıyan birisinin görevinde devam etmesi bile komedidir. Devletin temsil edildiği alan, keyfiyete ve bilgisizliğe bırakılacak yer değildir. Başta İlçe Kaymakamımız olmak üzere, gerekli sorumlu birimleri göreve davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

1-2

Image 1 of 4

“Devletin temsil edildiği alan, keyfiyete ve bilgisizliğe bırakılacak yer değildir”