Çine’de Cumhuriyetin 100. yılı coşkuyla kutlandı  

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çine’de Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla kutlama töreni düzenlendi.  Ülke genelinde olduğu gibi Çine’de Cumhuriyetin 100. yılı coşkuyla kutlandı.

Dün Hükümet Konağı Meydanı’nda bulunan Atatürk büstüne çelenk koyma ile başlayan kutlamalar, bugün Çine Kaymakamı Murat Büyükköse’nin makamında tebrikleri kabul etmesi ve Çine Yüksel Yalova Stadı’ndaki törenle devam etti. 

Çinelilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen törende Çine Kaymakamı Murat Büyükköse ve Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, öğrencilerin ve vatandaşları selamlayarak bayramlarını kutladı.            

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Çine Kaymakamı Murat Büyükköse yaptı.

Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri protokol tarafından takdim edildi. Günün anlam ve önemine ilişkin öğrenciler tarafından şiirlerin okunmasının ardından tören halk oyunları gösterisi ile devam etti.   

Tören, tüm okulların Çine Anadolu Lisesi’nin bando takımı eşliğinde resmigeçit yapmasıyla sona erdi.

BAŞKANLAR PROTOKOLE TERK ETTİ

Öte yandan CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin ve MHP Çine İlçe Başkanı Kazım Oluç, kutlama töreni başlamadan önce protokolden ayrıldı. Başkanlar kutlamaları vatandaşlarla birlikte izledi. CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin’in yarın konuyla ilgi basın açıklaması yapacağı duyurdu.

DSC_0356

Image 1 of 40

 

Çine’de Cumhuriyetin 100. yılı coşkuyla kutlandı