Başkan Özden: Kredilerde bazı değişlikler oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çine Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Celal Özden, kredilerde bazı değişikliklerin olduğunu söyledi.

Özden, yeni genelge doğrultusunda kredi alan olan ortakların meslek grubu (nace) kodu ile kredi vermeye başladıklarını ifade etti.

Yeni kredi alacak olan ortakların yıllık yüzde 12,5 faiz oranında kredi vermeye devam ettiklerini söyleyen Başkan Celal Özden, kooperatiflerinde önceden kredi kullanan ortakların faiz oranlarında bir değişiklik olmadığını kaydetti.

Çine Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi olarak ortaklarına kredi vermeye devam ettiklerini ifade eden Özden, “Hükümetimiz ve Genel Merkezimizin aldığı karar doğrultusunda kooperatifimize genel genel doğrultusunda bazı değişlikler oldu. Ulaştırma sektöründe sadece yük ve yolcu taşımacılığı yapan ortaklarımıza bir milyon 500 bin TL araç kredisi verilmektedir. Diğer ortaklarımıza araç kredisi verilmemektedir. İş yeri kredilerinde kiracı olan ortaklarımıza işyeri kredisi vermeye devem etmekteyiz. Kooperatifimiz kredi faiz oranları yıllık yüzde 12,5 olup, nakit kredilerde 6 ayda bir ödemeli ve araç ve işyeri kredilerinde 3 ayda bir ödeme yapılmaktadır. Verilen krediler ortaklarımızın hesabına geçtikten sonra banka tarafından yapılan harcamalara ilişkin fatura verilerek hesabından parayı alabilecekler. Kredi alacak ortaklarımız en az 6 aylık Esnaf Odası, Vergi kaydı ve Esnaf Sicil kaydı olması gerekmektedir. Ulaştırma sektöründe Oda kaydı ve Sicil kaydı 6 aylık olup vergi kaydı oluşturma tarihi istenmemektedir. Ulaştırma sektöründe ortaklarımızdan araç ruhsatı hariç, SRC ve Sürücü belgesi istenmemektedir” dedi.

Başkan Özden, ortakların her zaman yanlarında olduğunu da sözlerine ekledi.

Başkan Özden: Kredilerde bazı değişlikler oldu