Sezonun ilk güreşi Kuyulu’da yapılacak  

featured
AYDIN'IN ÖNEMLİ KÜLTÜRLERİNDEN OLAN DEVE GÜREŞLERİNDE BU YILKİ TAKVİM BELLİ OLDU, SEZONUN İLK GÜREŞİ 19 KASIM 2023 TARİHİNDE KUYULU'DA GERÇEKLEŞTİRİLECEK. (UĞUR ESER/AYDIN-İHA) Aydın'ın önemli kültürlerinden olan deve güreşlerinde bu yılki takvim belli oldu, sezonun ilk güreşi 19 Kasım 2023 tarihinde Kuyulu'da gerçekleştirilecek.
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aydın’ın önemli kültürlerinden olan deve güreşlerinde bu yılki takvim belli oldu, sezonun ilk güreşi 19 Kasım 2023 tarihinde Kuyulu’da gerçekleştirilecek. 

Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinin vazgeçilmez kültürel etkinliklerinden deve güreşi festivalinde geri sayım başladı. Her yıl binlerce güreşseverin merakla beklediği sezonun takvimi de belli oldu. Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Federasyonu tarafından açıklanan takvime göre 2023-24 Deve Güreşleri Sezonu, 19 Kasım 2023 günü Kuyulu’da yapılacak güreş ile başlayacak, 17 Mart 2023 günü Çine ve Ortaklar’da yapılacak güreş ile sona erecek.

“YENİ YILIN İLK GÜREŞİ İSE İNCİRLİOVA’DA”

Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Federasyonu tarafından açıklanan takvime göre güreşler, 19 Kasım’da Efeler Kuyulu Mahallesi’nde, 26 Kasım’da Karpuzlu’da, 3 Aralık’ta Koçarlı ve Sultanhisar Salavatlı’da, 10 Aralık’ta Köşk ve Kurtuluş’ta, 17 Aralık’ta Buharkent ve Söke’de, 24 Aralık’ta Aydın’da, 31 Aralık’ta Köşk’te, 7 Ocak’ta İncirliova’da, 14 Ocak’ta Germencik’te, 28 Ocak’ta Didim’de, 4 Şubat’ta Yenipazar ve Hacıaliobası’nda, 11 Şubat’ta Kuyucak’ta, 18 Şubat’ta Çine ve Nazilli’de, 25 Şubat’ta Bozdoğan ve Bağarası’nda, 3 Mart’ta Işıklı’da, 10 Mart’ta Kuyulu ve Sultanhisar’da, 17 Mart’ta Çine ve Germencik Ortaklar’da yapılacak.

 

Sezonun ilk güreşi Kuyulu’da yapılacak