“Çine’nin iktidar partisine ihtiyacı var”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2024 yılının Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler yaklaşırken siyasi arena hareketlenmeye başladı. Aydın’da yerel seçimler öncesi AK Parti’de yaklaşık 10 ilçe başkanı istifa etmişti.

2024 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde Çine’nin gelişmesi ve kalkınması için kan değişikliğine ihtiyacı olduğunu söyleyen Eski Çine Belediye Başkanı Celalettin Kocamaz, “Çine’nin iktidar partisine ihtiyacı var” dedi.
25 yıldır Çine Belediyesi’ni idare eden kişilerin yeterince bu işe eğilmediğini söyleyen Kocamaz, Çine’nin kendi statüsündeki ve çapındaki ilçeler nezdinde geri giden bir ilçe konumuna geldiğini söyledi.

“KENDİ ÇAPINDAKİ İLÇELER ARASINDA EN ÇOK GERİ GİDEN BİR İLÇE OLDUK”
Ekip çalışmasına inanan, kendi ekibine gerek belediye personeline, meclis üyesine hazırlık yapan donanımlı iktidar partisinden Belediye Başkanı ihtiyacının olduğunu ifade eden Celalettin Kocamaz, “Çünkü belediye başkanı plan proje de hazırlasa neticede ekonomik güce ihtiyacı olacağı için, devleti idare eden iktidar partisinde desteklenmesi sorunların çözümü yönünden daha kolay olur. Fikir, düşünce kağıt üzerine dökülebilir ama onun ekonomisine destekleme onu gerçeğe dönüşmesi için lazım olan imkanların çeşitli kaynaklardan temin edilmesi gerekir. Mevcut idare eden arkadaşlarımız 25 yıldır gerektiği kadar bu işe eğilmedi. İlçemizin kendi statüsünde ve kendi çapındaki diğer ilçeler nezdinde en çok geri giden ilçe olduğunu hepimiz bilmekteyiz. Bu da gerekli imar çalışmalarının ve yatırımların milletle beraber bir heyecan yaratarak Çine’de de yatırım yapacak olan arkadaşların önünü açarak, gerek imar durumu yönetmeyle, gerekse belediyenin yapması gereken çalışmalarla bir ahenk sağlanmadığı için, kimsenin kimseden haberi olmadığı için bu duruma geldik. Bu durumun değişmesi belediyenin de devlet sistemi içinde ilçemizde yaşayan vatandaşların hayat şartları düzelmesi, ilçedeki ticari kapasitenin ortaya çıkartılması, ilçemizden giden göçün durdurulması için derlenmeye ve toparlanmaya hep birlikte seçilecek olan arkadaşa da yardımcı olmak üzere Çineli ruhuyla bir sinerji yaratılması gerekir. Belediye başkanı tek başına kurtarıcı değildir. Ama belediye başkanı bu işin önderi olarak halka kalkınma fikri etrafında Çine’de bir şeyler yapalım diyebilecek bir müessesedir. Onun için çıkış neticesi aday olma fikri bu millete hizmet etmek ve bu eksikler yönünde çalışma yapabilecek, bunları daha önce de kendi ticari hayatında iştihasına yapan topluma önder olabilecek bir ekip ruhuyla bu işler çıkmak bu işin ilk başlangıcıdır” dedi.

“MAKÛS TALiH DURDURULMALI”
Kocamaz açıklamasına şu şekilde devam etti; “Seçimler bir daha geliyor. Tabiki her siyasi parti kendi adayını çıkarıp yarışma yapma hakkı var, ama özellikle ilçemizde yaşayan, ilçede sorunların çözülmesini bekleyen vatandaşlar olarak bunları yönlendirmek ve istemek hakkımız. İktidar partisinin böyle bir çözüm, ekip hazırlaması bakımından daha istekli ve atılgan olması gerekir. Siyaset artık şikâyet değil çözüm istiyor. İlçemizde bu potansiyel olmasına rağmen ekonomik yetişen insan profil yönünden şartlar olmasına yönünden en geri giden ilçelerden biri durumda. Bu geri gidişin makus talihin durdurulması ve bunun tekrar kalkınma yönünde ivme şekline getirilip bir ekip ruhuyla ve Çineli olma ruhu yaratılarak bunun tersine çevrilmesi önümüzde yapılacak olan seçimlerden itibaren gerek iktidar, partisi gerekse tüm yaşayan ilçedeki bu işi yapabilecek kapasitedeki gelişmesini isteyen herkes bir araya gelip bu sorunun çözülmesini istiyoruz. Biz bu işler için yıllarımızı verdik. Aradan uzun zaman geçmesine rağmen sonunda imar çalışmalarının sıkıntıların nerden kaynaklandığı meydana çıktı. Bunların tekrar parsel bazında gündeme getirilerek iyi bir yerden başlayarak bu ilçenin kötü gidişatının ve bu imar laçkalığının acilen giderilmesi gerekir. Yeni gelişen diğer ilçeler gibi yeni imar yerlerin açılması sokakların daha yürünebilir ve yaşanabilir ilçe haline getirilmesi mümkün. Ama derdi bu olan çözmek için yola çıkan bir ekip lazım. Bu ekibi kuran seçimlerde bu millete bunu anlatan parti seçimlerde başarılı olur. İktidar partisinden belediye başkanın olmasının istememizin hasabi bu işi ekonomik boyutta destek olması bakımındandır. Önümüzdeki seçimler iktidarın değişmesi veya yenilenmesi için değil, yerel iktidarın yenilenmesi için yapılmaktadır. Burada takım tutar gibi parti değil, iktidar partisinden de ilçemize yatırımların kanalize edebilecek bunları ilçemizde faaliyet yürüte bilecek bir ekibin iş başına gelmesi hepimizin yararınadır. Bunu da partisel olarak niyet eden değil, bu işin niyet eden ve yola çıkan arkadaşlara da destek olup bu nimetlerden komşu ilçelerimiz olan Yatağan, Kavaklıdere, Koçarlı ve Köşk gibi bizimde bu yola düşmemizden yola çıkmamıza istememizden dolayı. Herkesin siyasi görüşüne saygı gösteriyoruz ama iktidarın nimetlerinden yararlanmamız için böylede bir yola seçmemiz iyi olacağını inanıyorum. Aradan geçen zamanın boşuna geçmemiş olduğu kendi çapında kendi yağıyla kavrulan bir belediyenin kendi ekonomik çapıyla bir şeylerin yapamayacağı belledir. İktidarın gücünü Çine’de gösterilmesini talep etmek ve onu destek olmak Çine’de yaşayan bu sorunların giderilmesini isteyen herkesin düşüncesi olmasıdır” diye konuştu.

“Çine’nin iktidar partisine ihtiyacı var”