“Yazın tozdan kışın çamurdan evimizde duramaz olduk”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çine Belediyesi, Akçaova Mahallesindeki bozuk sokak yollarına toprak dökerek çözüm bulmaya çalışması vatandaşı çileden çıkardı. Akçaoava Mahallesi Orta Mevki Kardelen Sokakta ikametgâh eden 67 yaşındaki Ali Aydın Koç, “Yazın tozdan kışın çamurdan evimizde duramaz olduk. Sokağımızın parke taşı döşenmesini istiyoruz ama buraya Çine Belediyesi toprak döküyor” dedi.

Çine’nin Akaçova Mahallesinde yaşayan vatandaşların mahallelerine hizmet gelmemesinden mustarip. Mahallede çözüme kavuşması gereken birçok sorun olduğunu ifade eden vatandaşlar, sorunlarını çözüme kavuşturacak yetkili aradıklarını söyledi.

Mahalle halkının en büyük sorunlardan birisi de sokak yolları. Mahallenin birçok sokak yoların ciddi şekilde bozuk olduğunu söyleyen vatandaşlar, sokak yollarının parke taşı döşenmesini istiyor.

Yolun 1983 yılında açıldığını söyleyen Ali Aydın Koç, “40 yıldır yolumuz toprak yol. Bu yolun parke taşı döşenmesi için Çine Belediyesine ve Çine Kaymakamlığına dilekçe verdim. Ama hiç kimse sorunu çözüme kavuşturmadı. Burası işlek bir yol. Çine Belediyesi buraya toprak dökmüş. Biz yoldan kalkan tozdan rahatsız olduğumuz için kapı, pencere ve balkonda oturamadığımızı söylememize rağmen Belediyenin bu yola toprak dökmek istemesine bir anlam veremedik” dedi.

 

“KAPI VE PENCERE AÇAMAZ OLDUK”

Kardelen Sokağına parke taşı döşenmediği için yıllardır mağdur durumda olduklarını belirten Koç, “Yazın sokaktan arabalar geçtiğinde yoldan kalkan tozdan çok rahatsız oluyoruz. Yoldan kalkan tozdan kapı ve pencerelerimiz açamaz ve çamaşırlarımız asamaz olduk. Kışın yağmur yağdığında yol çamurla kaplanıyor. Çamurlu yoldan evimize çamura bata çıka zoraki gidip geliyoruz. Arabayla evime ulaşmak imkânsız. Kışın acil hasta olduğunda hayati durumlarda ambulansın evimize ulaşması bile çok zor. Yazın tozdan kışın çamurdan evimizde duramaz olduk. Çine Kaymakamlığına, Çine Belediyesine ve Akçaova Mahalle muhtarına defalarca başvurmamıza rağmen sorunumuz yıllardır görmezden geliniyor. Kimse sorunumuzla ilgilenmiyor. Mahalle ve sokak halkı olarak çok mağduruz.” diye konuştu.

DSC_0117

Image 1 of 5

“Yazın tozdan kışın çamurdan evimizde duramaz olduk”