Çine Belediyesi, tarım ürünlerini tüketiciye uygun fiyatta sunuyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çine Belediyesi’nin kendi tarım arazisinde yetiştirilen biber ve domatesler, hasat edilerek hem belediyenin restoranlarında kullanılıyor hem de kurutulup değerlendirilerek uygun fiyatla satışa sunuluyor.  

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’in projesiyle belediyeye ait tarım arazileri, değerlendirilip üretime kazandırılıyor. Çine’nin topraklarında yeşeren ürünler, hasat edilerek vatandaşların sofralarında yerini alıyor. Bu kapsamda üretilen domates ve biberlerin de hasadı yapıldı. Toplanan biberlerin bir kısmı Çine Belediyesi Cumhuriyet Oteli ve Marsias Kadınları Üretim Merkezi’nin restoranında yeşil olarak kullanılırken, bir kısmı da kurumaya bırakıldı. Yöresel ürünlerin ve yemeklerin vatandaşlarla uygun fiyata buluştuğu Marsias Kadınları Üretim Merkezi’nde titizlikle kurutulan biberler aynı zamanda kadın çalışanların el emekleriyle toz bibere, domatesler de salçaya dönüşüyor. Marsias raflarında yerini alan salça ve kırmızı toz biberler, uygun fiyatla tüketime sunuluyor.

Çine halkı için tarımsal çalışmalara önem verdiklerini söyleyen Başkan Dinçer, “Sağlıklı, doğal ürünlerimizi Çineli vatandaşlarımıza uygun fiyatla ulaştırmak için belediyemizin tarlalarını üretime açtık. Vatandaşlarımızın gıda ürünlerimizi güvenle tüketebilmesi için çalışmalarımızda büyük bir titizlik gösteriyoruz” diye konuştu.

DSC0544

Image 1 of 7

Çine Belediyesi, tarım ürünlerini tüketiciye uygun fiyatta sunuyor