“15 Temmuz gece yarısı salalar okunurken, akaryakıta kazım gibi ÖTV zammı yapıldı”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partisi Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, akaryakıta gelen son zamlar sonrası hükümeti eleştirdi. Başkan Şahin, “15 Temmuz gece yarısı salalar okunurken, akaryakıta kazım gibi ÖTV zammı yapıldı” dedi.

Dünyanın en pahalı salalarını bizlere okutanları, Türk Milletinin üzerine düşen bu kara bulutları, bunları asla unutmayacağız, unutturmayacaklarını belirten Şahin,  her yerden zam fışkırdığını söyledi.

Şahin, 7 bin 500 lira emekli maaşı alan vatandaşın, iktidarın verdiği zam sözünü beklerken, yapılan çakallığın karşısında ağzı açık kaldığını belirtti.

“AK PARTİ İKTİDARI FATURAYI HER ZAMANKİ GİBİ HALKA KESİYOR”

Seçimden bu yana akaryakıta yapılan zammın yüzde 70’i bulduğunu söyleyen Şahin, “Maliye bakanlığı “yaptık ama neden yaptık hele bir sorun” der gibi basın açıklaması yapıyor. 7 yıldır hiç zam yapmamışlar. Açıklamada vergilerin enflasyon karşısında eridiğini yazıyorlar. Evet, aynen böyle diyorlar. Onlarda kabul etmişler fakirleşme vaziyetini. Amaç, vatandaşı ikna ve telkin etmek.  Zammın en büyük sebebi depremin yol açtığı ilave maliyetlerin bütçe üzerindeki yükünü hafifletmek olarak söyleniyor. Yani depremde vatandaştan televizyonlarda canlı yayınlarda toplanan 115 milyar liranın hala nereye harcandığının hesabını veremeyen AKP iktidarı faturayı her zamanki gibi halka kesiyor. Yüzsüzlük nasıl olsa bedava! Açıklamanın bir bölümünde diyorlar ki; zam yaptık ama Avrupa’da en ucuz benzini mazotu kullanan 4. ülkeyiz. Koca bakanlık ülkemizde benzin Avrupa’dan daha ucuza satılıyor deyip benzinin dolar karşılığını göstermiş. Biz dolarla benzin almaya başlamışız da haberimiz yokmuş. Madem Avrupa’ya göre hesap yapıyorsunuz asgari ücret, hayat pahalılığı, alım gücü, enflasyon, işsizlik, yaşam standartları, özgürlük, hak hukuk adalet vs. gibi konularda kaçıncı sıradayız onu da bir açıklayın bari. Dış güçlerde asgari ücretin kaç dolar olduğunu da göz önüne alarak maaşlara zam yapsanıza o zaman.7 bin 500 lira emekli maaşı alan vatandaşımızın, iktidarın verdiği zam sözünü beklerken, yapılan çakallığın karşısında ağzı açık kalıyor. Yüzde 25 zamlanan emekli maaşı yine 7 bin 500 lira oluyor. En düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL olacak sözünü veren AKP, dahiyane bir planla kök maaş hesabı masalıyla, maaşı gene 7 bin 500 lirada bırakılan emeklinin maaşı kaç Euro’ya karşılık geliyor? Euro kuru 30 hesaplansa, emeklinin 1 aylık maaşı 250 Euro’ya denk geliyor. Avrupa’da bu seviyede bir emekli maaşı var mı? Emeklinin araba kullanma hakki yok mu? Madem benzini Avrupa ile karşılaştırıyorsun Avrupa’lı emeklinin, 250 Euro emekli maaşı alarak, 1 ay karnını doyurup, ilaç, doktor parası, su, elektrik, doğalgaz, aidat, evi yoksa kira ödeyip, 1 tane kıytırık araba için 4 MTV taksiti ve bu benzin fiyatını karşılamayacağını da bilirdin” dedi.

“HER YERDEN ZAM FIŞKIRIYOR”
Şahin açıklamasını şu şekilde sürdürdü; “Seçimden önce Gabar’da petrol, Karadeniz de doğalgaz bulup fışkırtmışlardı. Seçim masalları ve yalanları işe yaradı demek ki. Şimdi memleketin her yerinden zam fışkırıyor, yalanların iktidarı halkı soymanın keyfini sürüyor. Bu kadar yanlış bir ekonomi politikası ve yanlış faiz uygulamasının sonunda ne beklenirdi ki. Her şeye indirim mi gelecekti sanki! Güya ekonomiyi düzeltecek diye İngiltere’den Mehmet Şimşek, Amerika’dan Gaye Erkan ne diye getirildi?  Nasıl olsa bu kazık zamları gözlerindeki ışıltının ayarını biraz daha fazla açarak Nebati de yapardı. Bugün yaşadıklarımız, giderek derinleşerek artacak olan ekonomik kriz ve zam furyasının sadece küçük bir tarafıdır. AKP iktidarının basiretsiz politikaları yüzünden, ülkeyi uçuruma sürüklemesi kaçınılmazdır. Memleket iflasın içindedir maalesef. Bunun faturasını da utanmadan, çekinmeden  her zamanki gibi vatandaşa ödetmeye çalışıyorlar. Şükürler olsun ki Dünya bizi konuşuyor, bizi kıskanıyor! Dünyanın en pahalı salalarını bizlere okutanları, Türk Milletinin üzerine düşen bu kara bulutları, bunları asla unutmayacağız, unutturmayacağız!” ifadelerini kullandı.

“15 Temmuz gece yarısı salalar okunurken, akaryakıta kazım gibi ÖTV zammı yapıldı”