Yüksek Teknoloji Koleji’ne erken kayıtta büyük ilgi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aydın’ın devlet destekli ve alternatifi olmayan tek okulu Yüksek Teknoloji Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2023-2024 eğitim öğretim yılı için erken kayıt döneminde geçmiş yıllara oranla daha büyük ilgi gördü. Her yıl sınırlı sayıda öğrenci alan okul için kayıtlar devam ediyor.

Yenilenebilir Enerji ve Endüstriyel Otomasyon olmak üzere iki ana bölümde eğitim veren Aydın Yüksek Teknoloji Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2023-2024 eğitim öğretim yılı için 150 yeni öğrenci kontenjanı bulunuyor.
Geçen yıllara oranla bu yıl daha fazla erken kayıt aldıklarını, bunun da kendilerini memnun ettiğini belirten Okul Kurucusu Suat Erez, “Bu eğitim öğretim yılına güçlenen öğretmen kadromuzla, öğrenci kontenjanında da tam dolulukla başlamıştık. Geçen yıl okulların kapanmasının ardından kayıt döneminde yoğun ilgi görmüştük. Bu kez ikinci dönemin başlamasıyla erken kayıt döneminde 2023-2024 eğitim öğretim yılı için ciddi oranda kayıt aldık. Şuan yeni dönem kayıtlarımız sürüyor. Bizleri tercih eden öğrenci ve velilerimize teşekkür ederiz” dedi.

ÖĞRENCİLERE SUNDUĞU FIRSATLAR
Aydın’ın devlet destekli tek okulu olan Yüksek Teknoloji Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ayrıcalıklarına da değinen Suat Erez, “Okulumuz sadece meslek lisesi olarak görülmemeli. Sayısal ağırlıklı derslere büyük önem veriyoruz. Biz öğrencilerin akademik başarı elde edip üniversitelere yerleşmesini istiyoruz. Bakanlığımızın da bizden istediği çekirdekten mühendis yetiştirmemiz. Son sınıfta öğrencilere mesleki dersleri vermiyoruz, sınava yönelik bir müfredat uyguluyoruz. Özellikle otomasyon bölümünün geniş bir alanı var. Yenilenebilir Enerji bölümü de önümüzdeki yılların popüler meslekleri arasında yer alacak. Yüksek Teknoloji Koleji olarak, öğrencilerimizi Europass Belgesi, işyeri açma, ustalık, tekniker ve teknisyen belgeleriyle kendi işlerini kurabilecek seviyede mezun olma, üniversite için ek puan gibi önemli fırsatlar sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Tekonoloji-Koleji-logo

Image 1 of 4

 

Yüksek Teknoloji Koleji’ne erken kayıtta büyük ilgi