Merhum Başkan Karbacak’ın ismi parkta yaşayacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çine Belediye Meclis Haziran ayı oturumunu Çine Belediyesi Havuzlu Sosyal Tesislerinde gerçekleştirdi. Toplantıya Cumhur İttifakı Çine Belediye Meclis Üyeleri Muhammet Demir, Reşat Yavuzkan ve Millet İttifakı Çine Belediye Meclis Üyesi Mustafa Ali Alkan katılmadı.

Meclis üyeleri 7 gündem maddesini görüşerek karara bağladı. Meclis, geçtiğimiz aylarda vefat eden eski Akçaova Belediye Başkanı Mustafa Karabak’ın isminin parka verilmesini kabul etti.

Milliyetçi Hareket Partisi Efeler Belediye Meclis Üyesi Savaş Akçöltekin’in vefat haberinden dolayı duyduğunu üzüntüyü diler getiren Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, 28 Mayıs’ta yapılın ikinci tur seçimleri için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakı Üyelerini tebrik etti.

Meclis, Akçaova Mahallesi Çine Caddesi No: 11’de bulunan parka isimi geçtiğimiz aylarda vefat eden Akçaova Belediye eski Başkanı Mustafa Karabacak ismi verilmesini oy birliği ile kabul etti. 

Çine Belediyesine ait yeni yapılan otopark ve pazar yerinde bulunan 107/2 numaralı dükkanın büro olarak Şevketiye ve Yeni Mahalle Muhtarlığına tahsis edildi. 

Akçaova Belediyesi ile köy muhtarlıklarından Belediyeye devrolan silahların devir edilmesi görüşüldü.

Bu madde meclis üyelerine bilgi veren Enver Salih Dinçer, “Büyükşehir olmadan önce Akçaova Belediyesi ve muhtarlıklarda silahlar vardı. Bunlar büyükşehir olduğunda bize devredildi. Bizde bu silahları zamanı geldiği için İl Jandarma Komutanlığına devretmemiz gerekiyor. Bunun için de meclis kararı gerekiyor” dedi. Meclis oy birliği ile kabul etti.

Cumhuriyet Mahallesinde bulunan 12 metre genişliğindeki 414 numaralı sokağın taşıt yoluna dönüştürülmesi ile ilgili 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğinin görüşülmesi, Soğancılar Mahallesi 90 ada 12 parsel sayılı taşınmaz ile Hamidabat Mahallesi 135 ada 23 parsel sayılı taşınmazların Hamidabat Mahallesi 155 ada 22 parsel sayılı taşınmaz ile takas işlemi ve Akçaova Mahallesi 294 ada 3 parsel sayılı taşınmazın Akçaova Mahallesi 128 ada 7 parsel sayılı taşınmaz ile takas işlemi İmar komisyonuna sevk edildi.

Gündemin son maddesi olan (Cumhuriyet Mahallesi 485 Sokak No:1-3-5-7-9) içkili yer bölge tespiti yapılması konusu görüşüldü.

Bu madde ise oy çokluğu ile kabul edildi. Bu maddede Cumhur İttifakı üyeleri ret oyu verdi.

DSC_0081

Image 1 of 6

 

Merhum Başkan Karbacak’ın ismi parkta yaşayacak