Mehmet Yazgılı Parkı açıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çine Belediyesi’nce Cumhuriyet Mahallesi’nde yapımı tamamlanan ve Eski Çine Belediye Başkanı Mehmet Yazgılı’nın adının yaşatılacağı park, düzenlenen törenle hizmete açıldı.  Eski Başkan Yazgılı, törene ailesiyle birlikte katılarak açılışın onur konuğu oldu. 

‘Çine içinde bir yeşil değil, yeşil içinde bir Çine’ için çalışmalarına devam eden Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, kente yeni bir park daha kazandırdı. Her ay bir açılış sözünü yerine getiren Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Cumhuriyet Mahallesi 36. Sokak’ta yapımı tamamlanan parkın açılışını düzenlenen törenle gerçekleştirdi. Açılışa, 1984-1989 yılları arasında Çine Belediye Başkanlığı görevini yürüten 95 yaşındaki Mehmet Yazgılı da ailesiyle katılarak açılışın onur konuğu oldu.

Açılış öncesi Çineli hemşehrilerine seslenen Eski Başkan Mehmet Yazgılı, “Çineli olmaktan gurur duyuyorum. Çine’ye hizmet etme fırsatı bulduğum için çok mutluyum.  Çineli hemşehrilerime ve beni unutmayan Çine Belediye’mize teşekkür ediyorum.  Beni duygulandırdınız” diye konuştu.

“EMEKLERİNDEN DOLAYI BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Açılış öncesi konuşan Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer de konuklara hitaben yaptığı konuşmasında, “Değerli Çineliler, bugün bir açılıştan öte bir aile toplantısında gibiyiz. Mehmet amcamız 1984-1989 yılları arasında Çine’ye hizmet etmiş,  Çine’ye gönül vermiş, Çine’de doğmuş, Çine’de yaşamış, Çine’ye hizmet etme onuruna kavuşmuş başkanlarımızdan birisi. Bize kendisi adına park açmak nasip oldu. Bütün çalışanlarımız ve belediye meclis üyelerimizle hep beraber bu onuru yaşıyoruz. Kendisiyle beraber olmak, aynı ilçede olmak, Çineli olmak büyük bir onur bizim için. Ayrıca bugün aramızda önceki dönem görev yapmış belediye başkanlarımız, esnaf odası başkanlarımız, muhtarlarımız, meclis üyelerimiz hepsi buradalar. Mehmet Yazgılı başkanımız, 1984-1989 yılları arasında Çine’ye hizmet etmiş, Çine’nin en önemli projelerinden biri otogarın kazandırılmasında, içme suyu hattının yeniden çizilmesinde emeği geçmiş, Çine’nin ilk kilit taş fabrikasının kurulmasını sağlamış, zahire pazarı ve su deposunun yapılmasında da emeği çok büyük. Tüm Çineliler adına bu emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“ÇİNE’MİZE BİRÇOK PROJE KAZANDIRDIK KAZANDIRMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Daha modern bir Çine için aralıksız çalıştıklarını belirten Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “Benden önceki belediye başkanlarımız ve çalışanlarımız bir yola koyulmuşlar ve demişler ki ‘Çine içinde bir yeşil değil, yeşil içinde bir Çine yaratmak istiyoruz.’ Biz de çıkılan bu yolda elimizden geldiğince belediye meclis üyelerimizle, çalışanlarımızla taş üstüne taş koymaya çalışıyoruz. Bu amaçla Çine’de parklar, düğün salonları gibi birçok proje gerçekleştiriyoruz. Şu konuda mütevazi olmak istemiyorum, tüm bölgemizdeki ilçeler arasında en iyi ve en güzel parkları, en iyi düğün salonlarını ilçemiz olarak arkadaşlarımızla beraber biz kazandırdık diye düşünüyorum. Bundan sonra da bizden sonra kim gelirse kazandırmayı sürdüreceğine eminim. Açılışımıza katılan tüm konuklarımıza teşekkür ediyor, ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu. 

BAŞKAN DİNÇER’DEN YAZGILI’YA PLAKET

Konuşmaların ardından Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, açılış kurdelesini Eski Başkan Mehmet Yazgılı ve konuklarla birlikte kesti. Başkan Dinçer, Çine’ye yaptığı hizmetlerden dolayı  Eski Başkan Yazgılı’ya plaket takdim ederken, çevredeki  site sakinleri de çiçek hediye etti. 

PARKIN TADINI ÇOCUKLAR ÇIKARDI

Açılışa katılan konuklar yeni bir yeşil alanla daha kendilerini buluşturduğu için Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’e teşekkür etti. Açılışa aileleriyle birlikte katılan çocuklar ise parkın tadını çıkararak, oyun oynayıp, gönüllerince eğlendi. 

YAZGILI-PARKI-1

Image 1 of 24

 

Mehmet Yazgılı Parkı açıldı