Çine Tarımına 8 milyon TL’lik yatırım

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aydın’ın Çine İlçesi’nde faaliyet gösteren Karaboğa Tarım, İthal MTS SANDEI THR 650 marka domates hasat makinası satın aldı. Aydın’da tek olan domates hasat makinası yüklenici firma tarafında Çine’ye getirildi. Karaboğa Tarım sahibi Kazım Karaboğa, Çine çiftçisi başta olmak üzere Aydınlı çiftçilere hayırlı olmasını diledi.

“ÖNEMLİ BİR SORUNU ORTADAN KALDIRDIK”

Karaboğa Tarım olarak Çine’ye böyle bir makineyi kazandırdıklarından dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Kazım Karaboğa, “Bu makinayı oğlum Ümit Karaboğa ile birlikte firmamızı kazandırdık. Öncelikle bu domates hasat makinasının ilçemize hayırlı olmasını istiyorum. Firma olarak böyle bir yatırım yapmaktan çok mutluyuz. İlçe çiftçimizin önemli bir sorununu ortadan kaldırdık. Çünkü Aydın’da domates hasat makinamız maalesef yok. Hasat zamanında Bursa ve Manisa’dan sadece 10 günlük buraya domates hasat makinası geliyordu. Bu 10 gün içinde birçok üreticimiz domatesini hasat ettiremiyordu. Günümüz şartlarında tarlada çalışacak işçi bulmakta çok zorlanıyorduk. Bu yatırımı ilçemize ve Aydınımıza kazandırarak önemli bir sorunu ortadan kaldırdık. Çiftçimizin dışarıya bağımlılığı bitti” dedi.

“3-4 BİN DÖNÜM DOMATES EKİMİ YAPILDI”

Geçen yıla göre Çine’de domates ekimin artığını söyleyen Kazım Karaboğa, “Ben 300 dönümden fazla domates ekimi yaptım. Şuanda ilçemizde 3-4 bin dönüm kadar domates ekimi yapıldı. Geçen yıla göre bu yıl domates ekimi fazla. Önümüzdeki yıl bunun daha da artacağını inanıyorum. Çünkü domates hasat makinasını satın alarak çiftçinin en büyük sorunu ortadan kaldırdık. Artık Çine çiftçisi tarlasına sadece mısır değil, alternatif farklı ürünlerini de gönül rahatlığında ekebilecek” diye konuştu.

Karaboğa, Çine’de 10 ile 20 Temmuz arasında domates haşatının başlayacağını ifade etti.

1-1

Image 1 of 9

Çine Tarımına 8 milyon TL’lik yatırım