Yağlı güreşlerinin başpehlivanı Ali Gürbüz oldu  

featured
MARMARİS YAĞLI GÜREŞLERİNİN BAŞ PEHLİVANI ALİ GÜRBÜZ OLDU
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

660 yıllık geçmişe sahip ata sporu yağlı güreşlerin pehlivanları Muğla’nın Marmaris ilçesinde dün ilk defa kurulan er meydanında karşılaştı. Meydanın Başpehlivanı rakibi Ali Yanatma’yı yenen Ali Gürbüz oldu.  

Marmaris Belediye Başkanlığı himayesinde Marmaris Belediyesi Gençlik Spor işbirliği ile düzenlenen Marmaris Yağlı Güreşleri dün saat 12.00 de İçmeler Gölenye stadında, miniklerin güreşi ile başladı. Saat 15.00 ‘de başpehlivanlar, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Marmaris Belediyesi Gençlik Spor Kulüp Başkanı Hasan Yaylalı, Milletvekili Mürsel Alban ile dev Türk Bayrağını taşıyarak davul ve zurna eşliğinde seyircileri selamladı.

Marmaris Yağlı Güreşlerinde er meydanının ünlü isimleri Ali Gürbüz, Orhan Okulu, Mehmet Yeşil Yeşil ve Fatih Atlı başta olmak üzere 30 başpehlivan ve 300 güreşçi katılarak önce rakiplerinin belirlendiği kuraların çekimlerinin ardından yaş grupları ve kategorilerde güreş tuttu.

“ATA SPORUMUZ TARİHİMİZ GÜREŞ SPORUNU

MARMARİS’E GETİRMEKTEN ONURLUYUZ”

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay düzenledikleri yağlı güreşler ile ilgili ‘’Malum Ata sporumuz ve bölgemizde de yani Marmaris ve civarında da oldukça ilgi gören bir spor. Uzun yıllardır Marmaris’te bu etkinlik düzenlenmiyordu, bildiğiniz üzere özellikle son 3 yıl Marmaris çok olumsuzluklara maruz kaldı. Biz göreve geldiğimiz ilk günden itibaren yapmayı  hedeflediğimiz organizasyonlardan bir tanesiydi ancak malum yaşadıklarımız pandemi başta yangınlar seller doğal afetler derken ancak bu bahar olabildi. Bugün de çok güzel bir şekilde güreşlerimiz devam etti. Burada hedefimiz Ata sporumuzu  tarihimizi geçmişimizi unutmadan ve ülkemizin dünyaya açılan pencerelerden biri olan Marmaris’ten dünyaya da daha iyi duyurabilmek. Fatih Atlı, Mehmet Yeşilyeşil, Orhan Okulu, Ali Gürbüz gibi Kırkpınar’da altın kemer almış 30’dan fazla başpehlivanımız bugün burada güreşi gerçekleştiriyorlar ‘’ şeklinde konuştu.

Güreşlere Fethiye’den katılan 12 yaşındaki güreşçi Şerif Ali Efe Yörük ‘’ 2 yıldır güreşiyorum, hedefim Kırkpınar’a çıkıp altın kemeri alarak başpehlivan olmak ‘’ dedi.

Saat 12.00’de başlayan yağlı güreş müsabakaları, saat 21.00′ e kadar devam etti. En son Ali Gürbüz’ün rakibi Ali Yanatma’yı yenmesi ile müsabakanın kazananı belli oldu.  

Marmaris 1. Yağlı Güreşlerinin Başpehlivanı Ali Gürbüz ‘’ Her zaman söylediğimiz gibi çok aziz bir seyircimiz var, dünyanın hiç spor organizasyonunda 12 saat 13 saat oturup bir yere ayrılmadan izlenen bir spor dalı yoktur. Destekleyen izleyen herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum ‘’ dedi.  

Marmaris güreşi Başpehlivanı Ali Gürbüz’e altın madalya ile altın kemerini Belediye Başkanı Mehmet Oktay takdim etti. Marmaris güreşlerinde Ali Yanatma ikinci, İsmail Arkal ve Furkan Durmuş Altın üçüncü oldu.

MARMARİS YAĞLI GÜREŞLERİNİN BAŞ PEHLİVANI ALİ GÜRBÜZ OLDU

Image 2 of 11

MARMARİS YAĞLI GÜREŞLERİNİN BAŞ PEHLİVANI ALİ GÜRBÜZ OLDU

 

Yağlı güreşlerinin başpehlivanı Ali Gürbüz oldu