Cumhuriyet oteli görkemli törenle açıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’in daha modern bir Çine için hayata geçirdiği Cumhuriyet Oteli, Cumhuriyet’in 100’üncü yılında düzenlenen görkemli bir açılış töreniyle kapılarını açtı. Yoğun katılımla gerçekleşen törende Çineliler, hizmetlerinden dolayı Başkan Enver Salih Dinçer’e teşekkür ederek sevgi gösterilerinde bulundu.  

Konaklamanın yanı sıra kır düğünü, restoran, canlı müzik ve büyük bir yeşil alanıyla Çine’nin cazibe merkezi olacak Cumhuriyet Oteli’nin açılış töreni Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan’ın da katılımıyla gerçekleşti. Çine Belediyesi tarafından Cumhuriyet Mahallesi’nde yapımı tamamlanan otelin açılış töreninde konuklar, Hakan Yıldız Halk Oyunları Ekibi’nin zeybek gösterisi ve Aydın BŞB Kent Orkestrası ve Efe Dumancı konseri ile eğlenceli saatler yaşadı.

Tören öncesi açılışa katılan coşkulu kalabalıkla bir araya gelen Çine Belediye Başkanı Dinçer, “Sevgili Çineliler, yaklaşık 10 yılı aşkın bir süredir belediye meclis üyelerimizle beraber çalışanlarımızla sizlere layık eserler kazandırmaya çalışıyoruz. Bu süre içinde sizlere kapalı pazar yeri, otobüs terminali, itfaiye binası, Kalabak Çayı Parkı, yüzme havuzu, düğün salonları gibi bir sürü yer, park ve eserler yaptık. 2019 seçimlerinde sizlerin karşısına çıkıp sizlerden destek istediğimizde seçimden sonra Çine Belediyesi’ni sizlerle beraber yürüteceğimizi söylemiştik. Bu uğurda anketler yaparak Çine’de neler talep ettiğinizi sizlerden öğrendik. Sizler dediniz ki ‘bizlere evet düğün salonu yaptınız, iki tane yaptınız ama yetmiyor. Yaz aylarında düğünlerimizi yapacak yer yok.’ Bunları not ettik. ‘Misafirlerimiz için konaklayacak yerlerimiz yok’ dediniz. Ayrıca birçok şey söylediniz. Biz de sırasıyla yapmaya başladık. Bugün burada sizlerle beraber Cumhuriyet Oteli’mizi açıyoruz. Sadece konaklama değil düğünlerimizi yapıp ailelerimizle beraber sosyal imkanlarımızdan faydalanacağız” diye konuştu.

BAŞKAN DİNÇER’DEN HER AY BİR AÇILIŞ SÖZÜ

İlerleyen günlerde sosyal ve düğün etkinliklerinden yararlanmak için Cumhuriyet Parkı’nın açılışını gerçekleştireceklerinin müjdesini veren Belediye Başkanı Dinçer, “Sizlerin talepleri üzerine peynir halimizi yeniledik. Peynir halimizi, pazar yeri olarak düzenledik. Burada şunun sözünü vermek istiyorum, her ay sizlere bir açılış yapacağız. Siyasetçiler, yapabildikleri işlerden bahsederler yapamadıklarımız da var tabi. Bize yaklaşık üç dört yıl önce bir kararname geldi hükümetimizden. Dediler ki ‘Biz Çine, Germencik ve İncirliova’ya doğalgazı getirmek istiyoruz ama diğer ilçelerde önceki yapılan yerlerde doğalgaz çalışmalarının hepsi doğalgaz şirketleri tarafından yapılmıştı. Çine Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi bir meclis kararı alıp dağıtıcı firmadan hiçbir vergi istemeden ve dağıtıcı firmanın ana hattı döşedikten sonra kapama işlerini Çine ve Büyükşehir Belediyesi yapmayı kabul ederse ilçemize doğalgaz getireceğiz’ dediler. Biz de hem Çine Belediyesi hem de Büyükşehir Belediyesi olarak ortaklaşa bir karar aldık. Eğer Çine’nin faydasınaysa yollarımız kazılsın biz yolları tamir ederiz dedik. Doğalgaz dağıtım şirketi geldi, bugün itibariyle doğalgazın yüzde 90’ını döşedi. Biz de arkasından yol tamirat çalışmalarına devam ediyoruz. Ancak sizlerden istediğim bir şey var. Aboneliklerinizi bir an önce almanız gerekiyor. Hat döşenmiş olsa da ev abonelikleri alınmazsa yol işlemini yapamıyoruz. Abonelikleri alınan yerlerdeki yollarımızın bakımını yaptık. Cumhuriyet Mahallesi ve Soğancılar Mahallesi’ndeki vatandaşlarımız aboneliklerini bir an önce alırsa biz de yol çalışmalarımızı tamamlayacağız. Bu görev süremiz içerisinde yapılmadık yol bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’NİN ÜZERİNDEKİ KARA BULUTLAR 14 MAYIS’TA GİDECEK”

Seçime sayılı günler kaldığını hatırlatan Başkan Dinçer, “Görüyorsunuz kara bulutlar üzerimizde dolaşıyor. Siz diyeceksiniz ki ‘Nasıl biz dağıtırız bu kara bulutları?’. 14 Mayıs’ta seçim var ve oylarınızı kullanacaksınız. İlk önce Türkiye’nin üzerindeki kara bulutlar gidecek, bahar gelecek. Türkiye Cumhuriyeti bir güneş gibi sizlerin sayesinde yeniden doğacak. Herkese katılımından dolayı çok teşekkür ediyorum. Ayrıca en başta söylemem gereken şeyi şimdi söylüyorum. Özlem Başkanım bugün açılış törenimize katılacaktı. Ama yoğun bir seçim programı olduğu için sizlere sevgilerini, saygılarını iletmemi istedi” dedi.

 

“BAŞKANIMIZ, ÇİNE’YE YAKIŞAN BİR BUTİK OTEL YAPMIŞ”

Çine’de çok güzel bir açılış için bir araya geldiklerini kaydeden Tezcan ise “Bu güzel açılışın kurdelesini birlikte keseceğiz. Aslında bu kurdeleyi, Aydın’da yaptığı büyük hizmetlerle koltuklarımızı kabartan, bizim gururumuz olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu ile birlikte kesecektik. Ancak biliyorsunuz önemli günlerden geçiyoruz. Sandığa 11 gün kaldı. Çalışkan belediye başkanımız durmuyor, o da başka bir yerde programda. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Sana Söz’ünü her yere iletmek için adım adım her yeri dolaşıyoruz. O da bugün bu mazereti nedeniyle sizlerin aranıza katılamadı. Sevgili Belediye Başkanım Çine’ye yakışan bir butik otel yapmış. Düğün salonu ve sosyal etkinlikler için kullanacağımız bu güzel alanı, mekanı hazırlamış, bitirmiş. Adı da güzel. Cumhuriyet’in 100’üncü yılında Cumhuriyet Oteli’nin kurdelesini keseceğiz. 14 Mayıs’ta Cumhuriyet’in başka kilitli kapılarını da açacağız” diye konuştu.

 

BAŞKANLARDAN YOĞUN KATILIM

Törene Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı, CHP Aydın Milletvekili Adayı Ziya Yılmaz, İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş, Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, Söke Belediye Başkanvekili Veli Devrim Yerli, Didim Belediye Başkan Vekili Celalettin Erol, Didim Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Deveci, CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, Demokrat Parti İlçe Başkanı Ahmet Zühtü Soydar,  Çine Şoförler Odası Başkanı Ahmet Sert, Çine Esnaf Odası Başkanı Metin Uyar, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Konuşmaların ardından Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer davetlilerle birlikte otelin açılış kurdelesini keserek, Cumhuriyet Oteli’ni hizmete açtı. Törenin ardından Başkan Dinçer, konuklar ve vatandaşlarla yakından ilgilenerek, oteli tanıtıp, olanaklarıyla ilgili bilgiler verdi.

DSC_0298

Image 25 of 25

Cumhuriyet oteli görkemli törenle açıldı