İlk kursiyerler işe başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çine Belediyesi’nin desteğiyle açılan Ev Dekorasyon Kursu’nda Çine’de üretilen ürünler, İngiltere, Katar, Almanya, Fransa ve İtalya’ya ihraç edilirken, kursta başarılı olanlar işe alınarak istihdam edilmeye başlandı.  

Çine Belediyesi’nin desteği Çine Tarımsal Üretim Kooperatifi ve Evıon Desıgn markasının işbirliğiyle açılan Ev Dekorasyon Kursu’nda eğitim ve üretim tüm hızıyla sürüyor. Çine’de üretilen birçok ürün, yurtiçinin yanı sıra yurtdışında da birçok ülkeye ihraç edilerek ülke ve ilçe ekonomisine de katkı sağlanıyor. İlçede üretilen ilk ürünler, İngiltere, Katar, Almanya, Fransa ve İtalya’ya gönderilerek satışı da gerçekleştirildi. İlk etabının tamamlandığı kurslar sonunda başarılı olanlar iş başı yaparak, yeni bir iş sahibi oldular.

EĞİTİME KATILMAK İÇİN BAŞVURULAR SÜRÜYOR

Vergi Dairesi karşısında bulunan Çine Belediyesi Ek Hizmet Binası’nda açılan kursa başvurular tüm hızıyla sürüyor. 18-45 yaş aralığındaki vatandaşların başvurabildiği kurs, 6 gün sürüyor. Günde 4 saat ve gruplar halinde verilen kursta kursiyerlere vazo, biblo mumluk, heykel gibi dekoratif ürünlerin üretim aşaması, kalıba dökülmesi kalıptan çıkarılması, rötuş, zımpara, macun, boyama işlemi ve paketleme aşamaları öğretiliyor. Öte yandan kurs sonunda iş yoğunluğuna göre kademeli olarak başarılı olan kişiler işe alınarak iş hayatına katılmaları sağlanıyor.

CINE-BELEDIYESI-KURS-3

Image 2 of 7

 

İlk kursiyerler işe başladı