Çine’nin sokaklarına kadın eli değdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çine’de daha önce sadece erkeklerin yaptığı sokak temizliğinde görevlendirilen 2 kadın, sokakları kendi evleri gibi temizleyip evlerine ekmek götürüyor.

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, sokak temizliğinde kadın dönemi başlattı. Dinçer, ilk etapta 7 kadını işe alarak sokak temizliği için görevlendirdi. Daha önce Türkiye genelinde erkeklerin yaptığı sokak temizliğini Çine’de kadınlar yapmaya başladı. Onları sokaklarda bir elinde süpürge bir elinde kürekle gören vatandaşlar ise şaşkınlıklarını gizleyemez iken kadınların çalışkan tutumları takdir topladı. Yıllarca evlerinde temizlik yapan kadınlar ve bu konuda uzman olan kadınlar artık Çine’de sokaklarını temizlemek için seferber oldu. Kadınların yaptığı temizlikten vatandaşlar da memnun çünkü onlar sokakları kendi evleri gibi dip bucak temizleyince sokakta bir kâğıt parçasını bile bulmak mümkün olmuyor. Ceylan Karaaltı ve Kadriye Çınar sabah saat 08.00’de temizliğe başlayıp, akşam saat 17.00’ye kadar çalışıyor. Kadınlar hiç durmadan yerde gördükleri bütün çöpleri sanki kendi evlerini temizliyor gibi temizlik yapıyorlar.

 

“HER TÜRLÜ DESTEĞİ SAĞLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “Kadınlarımıza önem vermeye devam ediyoruz. Kadın istihdamını artırmak onlara her türlü desteği sağlamaya devam edeceğiz. Önümüzdeki günlerde sokaklarımızı temizleyen kadınların sayısı da artmış olacak” dedi.

CINE-KADIN-3

Image 2 of 2

Çine’nin sokaklarına kadın eli değdi