“Asrın felaketini 14 Mayıs’ta def edeceğiz”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Millet İttifakı Ortak Politikalar Mutabakat Metni Bilgilendirme Toplantısı Çine Belediyesi Sosyal Tesisleri Düğün Salonunda gerçekleşti. Toplantıda konuşan CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, “Asrın felaketini 14 Mayıs’ta def edeceğiz” dedi.

 

Bir dönem Şili’nin de tek adam ve diktatörlük ile yönetildiğini söyleyen Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “Bizim gibi aynı kaderi olan bir ülke de biliyorum Şili. Onlar da diktatör ve tek adam tarafından yöneltildiler. Böyle diktatörler bazen insanları yazar ve şair yapıyor. Şili’de de Pablo Neruda yazarımız şunu söylemiş. ‘Bütün çiçekleri koparabilirsiniz ama baharın gelişini engelleyemezsiniz’ demiş” dedi.

Katılımcılara CHP Aydın İl Sekreteri Kaan Erçetin, Millet İttifakı Ortak Politikalar Mutabakat Metni hakkında bilgiler verdi.

Toplantıya, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, DP Çine İlçe Başkanı Ahmet Zühtü Soydar, Saadet Partisi Çine İlçe Başkanı İbrahim Enes Tamam, CHP Çine Kadın Kolları Başkanı Arzu Kocabay, CHP Çine İlçe Gençlik kolları Başkanı Mehmet Çavdar, Millet İttifakı Çine Belediye Meclis Üyeleri, CHP Aydın milletvekili Aday Adayı Ziya Yılmaz, partililer, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Toplantıya İYİ Parti Çine İlçe Başkanı Erkan Bozkurt’un katılmaması gözlerden kaçmadı.

“ADAM KAZANDI CÜMLESİNİ İÇİMİZDEN ÇIKAN TROLLERE SÖYLETTİLER”

CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, “Allah bize öyle bir adam nasip etti ki Dünya’da yenilen emperyalist güçlerin bile asrın yüzyılın lideri Mustafa Kemal Atatürk’ü bizden biri olarak nasip etti. Ona buradan şükranlarıma sunuyorum. Girdiği her savaşı kazandı, zaferleri kazandı bu adam kazandı. Şimdi ki sahte trollerle asrın lideri sıfatını kendini yakıştıranlar sahtekârlıklarla, sandıklarda usulsüzlüklerle adam kazandı cümlesini içimizden çıkan trolleri söylettiler. Bu seçimde bu trollere bu Truva atların kanmayalım. Sizlerden en büyük ricam budur. Şimdi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, kurduğu Cumhuriyeti şuanda 100 yılını yaşıyoruz. Bu 100 yıl o kadar önemli ki asrın seçimini yaşayacağımız bir 100 yıl. Dolayısıyla bundan sonraki yaşamımızı ulusumuzun bütünlüğünde memleketimizin geleceğinde bu seçim çok önemlidir. O yüzden herkese birey olarak çok büyük görevler düşüyor. Herkes yanındaki komşusu veya akrabası varsa bu seçimin önemini anlatmak zorunda. Asrın sonun da gerçekten Cumhuriyet’in 100 yılına yakışır bir seçim yaşamamız ve sonuçta zaferi kazanmamız gerekiyor. O yüzden hepimize iş düşüyor. Bu taşın altına hepimiz elimizi sokacağız. Yüzyılımızın son 22 yıllık döneminde hani diyorlar ya asrın felaketi, asrın depremi ve asrın seli. Bence asrın felekteki AKP iktidarı ve hükümetidir. İnşallah 14 Mayıs akşamı sandıklar açıldığı zaman asrın felaketini bu memleketin başında def edeceğiz. AKP’nin 22 yılıdır yaptığı ahlaksızlıklar, yüzsüzlükleri buradan anlatsan günler sürer. Biz yolumuza bakalım. 13. Cumhur Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte inşallah önümüzdeki yeni 100 yılda da Türkiye Cumhuriyeti Dünya devletleri arasındaki yerini alacak. İnsana değer verdiğimiz sürece de de bunun karşılığını alacağız” ifadeleri kullandı.

“BİZ İNSANI DÜZELTİRSEK DÜNYA’DA GÜZEL OLACAK”

Konuşmasını bir hikaye ile tamamlayan Başkan Şahin, “Adam işçi bütün gün fabrikada çalışmış akşam gelip evinde dinlenecek. Çocuğu demiş ki ‘Baba beni parka’ götür. Adam yorgun. Baba bir bahane bulmak istemiş. Orada bir Dünya haritası görmüş. Almış bunu parçalara bölmüş. Demiş ki çocuğu ‘oğlum sen bu Dünyayı düzelt, ondan sonra ben seninle parka’ gidelim. Uzanmış baba. 5 dakika sonra çocuk gelmiş. Baba ‘Dünyayı’ düzelttim. Baba şaşırmış. Bu kadar sürede bunu nasıl düzeltti diye. Bunu nasıl becerdin demiş. Çocukta demiş ki Dünya haritanın arkasında bir tane adam resmi vardı. Onu takip ederek bu Dünya parçalarını birleştirdim demiş. Biz insanı düzeltirsek Dünya’da güzel olacak. İnşallah bu 100 yıla bize emanet eden Mustafa Kemal Atatürk’ten sonra önümüzdeki 100 yılında insanlarımız düzletecek ve bu Dünyayı düzeltilmiş şekilde bizlere bırakacak olan Kemal Kılıçdaroğlu’nu da Cumhurbaşkanı olarak göreceğiz” dedi. 

 

“15 MAYIS’TA YENİ GÜZEL BİR GÜNE BAŞLAYACAĞIZ”

Demokrat Parti Çine İlçe Başkanı Ahmet Zühtü Soydar, “Bu seçim siyasi partilerin bireysel anlamda değil, ülkemizin geleceği anlamında Atatürk ilke ve inkılapları ve Cumhuriyetimiz geleceği, ülkemizin ve milletimizin geleceği, insanımızın, çocuklarımızın seçimidir. Kalan bu bir aylık süre içinde gece gündüz ilçemizde üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz. İnşallah 15 Mayıs günü Türkiye yeni güzel bir güne başlayacağız” diye konuştu.

“BUGÜN BU ORTAMI GÖRMEKTEN MUTLULUK DUYUYORUM”

Saadet Partisi Çine İlçe Başkanı İbrahim Enes Tamam, “Ben 16 yaşında iken seçim çalışmalarında bayrak asıyordum. O yıllarda siyasi ortamda çocuk olmam rağmen rahatsız olduğum noktalar vardı. Neden devlet büyüklerimiz ve parti büyüklerimiz bir araya gelip ülke sorunlarına birlikte çözüme kavuşturamıyorlar. Bu gün bu ortamı görmekten mutluluk duyuyorum. O gün hayalini kurduğum bu günde ilçe başkanlığı görevini yürütmek bana nasip oldu. Bende taşın altına elimi koyacağım. Türkiye’nin gelmiş olduğu ekonomik, siyasi olarak çok kötü bir noktayız. Bana bu seçimden sonra Mustafa Kemal Atatürk’ün çok partili sisteme neden geçtiğini bana hayal ettirebiliyor. Sizlerin de bunu hayal etmenizi istiyorum. Biz parti olarak hem Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na ve CHP bu seçimde destek vereceğiz” dedi.

“BU SEÇİMİN SEMBOLİ KURU SOĞAN OLACAK”

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer de, “Bizler sizlerin de bildiğini gibi 20 yıldır aynı iktidar tarafından yöneltiyoruz. Sorunlarımız hep dile getirdik. Özellikle adalette, işsizlikte ve zaman zaman ekonomide sorunlarımız vardı. 2018 yılında sistem değişti. Parlamenter sisteminde partili Cumhurbaşkanlığı sistemine geçtik. Ne olduysa ondan sonra olmaya başladı. Her şey güzel olacak diye beklerken Cumhurbaşkanımız bize güzel gelecek vaat etmişken verin bana yetkiyi görün demişken. Gördüklerimizle hepimiz şaştık kaldık. Son zamanlarda çok kötü günler yaşadık. Cumhurbaşkanımız hayır dediği şeye ertesi gün evet demeye başladı. Muhalefet genel başkanlarımız iktidarı yanlış yaptığında uyarmaya başladı. Birçok konuda iktidar yanlış yaptığından geri dönmeye başladı. Sizlerde biliyorsunuz en son EYT’yi çıkardılar. Bizim genel başkanlarımı daha iktidar gelmeden bazı düzenlemelere neden oldular. Ancak adalet ve liyakatsiz kişiler tarafında yönetilmemiz her yerde umudumuzu zaman zaman yitirdik. Son zamanlarda ekonomik çöküntü hepimize yansıdı. Rahmetli Süleyman Demirel’inde söylediği gibi tenceremiz kaynamıyor artık. Bu seçimin sonucu değiştirecek bizim mutfaklardaki tenceremiz olacak. Bu seçimin de sembolü galiba kuru soğan olacak. Biz umudumuzu hiçbir zaman yitirmeyeceğiz. Genel başkanlarımız millet ittifakı adı altında çalıştılar. Bizim gibi aynı kaderi olan bir ülkede biliyorum Şili. Onlarda diktatör ve tek adam tarafında yöneltildiler. Böyle diktatörler bazen insanları yazar ve şair yapıyor. Şili’de de Pablo Neruda yazarımız şunu söylemiş. ‘Bütün çiçekleri koparabilirsiniz ama baharın gelişini engelleyemezsiniz’ demiş. Bizde Cumhurbaşkanı Adayımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde tüm genel başkanlarımızın liderliğinde baharın gelmesinin sözünü veriyoruz” diye konuştu.

“SON CEMREYİ ANKARA’DA DÜŞÜRECEĞİZ”

Duyduğu kalabalık ortamdan memnuniyetini dile getiren CHP Aydın İl Sekreteri Kaan Erçetin, “Baharın ucu gözükmüş. Cemreler düşmüş. İnşallah son cemreyi bizler de 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu Çankaya Köşkü’ne oturtarak Ankara’da da düşüreceğiz” dedi.

DSC_9765

Image 1 of 17

“Asrın felaketini 14 Mayıs’ta def edeceğiz”