Veteriner Hekimi Ziya Yılmaz aday adaylığını açıkladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çineli Veteriner Hekimi Ziya Yılmaz, 28. Dönem Cumhuriyet Halk Parti Aydın Milletvekili Aday Adaylığını düzenlediği basın toplantısında açıkladı.

CHP Çine İlçe Binasında gerçekleşen basın toplantısına Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, DP Çine İlçe Başkanı Ahmet Zühtü Soydar, CHP Çine Kadın Kolları Başkanı Arzu Kocabay, CHP Çine Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Çavdar, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda partili katıldı.

“BU SEÇİM BİZİM HAYATİ BİR SEÇİMİMİZ”

14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerin önemine değinen CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, “Bu gün en 2011 yılın bir ön seçin yaşadı partimiz. Çine’den iki tane milletvekili aday adayımız vardı. Bunların Osman Aydın ve Tahir Yaman. 2011 yılında bu yana baya bir zaman geçmiş ve özlemişiz bu tabloyu. Bu akşam bizim burada bir cemiyetimiz ve düğünümüz var. Bu gece değerli büyüğümüz veteriner hekimi Ziya Yılmaz abimizin Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili aday adayı tanıtım gecesi bu güzel kalabalıktan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Bu seçim bizim hayati bir seçimimiz. Herkese çok iş düşüyor. Herkes çevresindeki kişileri etkileyip birer ikişer oyunu almak zorundayız. Bu seçimin şakası yok. Hepimize çok iş düşüyor. İnşallah 14 Mayıs akşamı bu saatler burada değerli milletvekillerimizle birlikte bu seçim zaferini hep birlikte kutlayacağız” dedi.

“ŞİMDİ BÜTÜN BAHARLAR BAYRAM OLACAK”

 “Bugün burada kendi adaylığımı açıklıyormuşum gibi heyecanlıyım” diyen Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “Çünkü seçime giriyoruz. Ben hepimiz açısından hayırlı olmasını diliyorum. Ziya abimiz Çineli, Çine’yi Aydın’ı Türkiye’de en iyi şekilde temsil edeceğini inanıyorum. Bugün buraya geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Bugün buraya sığmıyoruz. Yarın meydanalara sığamayacağız. 14 Mayıs’tan sonra da Türkiye’ye sığmayacağız. Biz Mart’ın sonu bahar olsun demiştik ve geldi. Şimdi inşallah bütün baharlar bayram olacak arkadaşlar” diye konuştu.

“İTHALAT LOBİLERİNE TESLİM OLMAMAK İÇİN ADAYIM”

28.Dönem Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili Aday Adaylığını açıklayan Veteriner Hekimi Ziya Yılmaz, “Değerli Aydınlı hemşerilerim, yol arkadaşlarım, yoldaşlarım. Dağlarından yağ, ovalarından bal akan bu toprakların çocuğuyum. En güzel gökyüzünün altındaki en güzel yeryüzü Aydın’ımızda 40 yıldır tarım ve hayvancılık sektöründe emek veren kardeşinizim. Bu güne kadar veteriner hekimlik, üreticilik, kooperatifçilik ve sanayicilik yapmakta olan birisi olarak Cumhuriyet Halk Partisi’nden 28. Dönem Milletvekili aday adayı oldum. Niçin aday oldum. Tarım ve hayvancılık sektöründe doğru politikalar oluşturmak ve sektörü hak ettiği yere getirmek için adayım. İthalat lobilerine teslim olmamak için adayım. Tarım ve hayvancılık sektörünün sorunlarını çözmek ve en iyi şekilde temsil etmek için adayım. Çiftçilerimizi ve hayvancılarımızı desteğe muhtaç etmemek için adayım. Ayrıcı bu topraklara olan minnetimi sunmak için adayım. Yüzlerimizin güleceği günlere, umut dolu güvenli bir geleceğe, siyasi ve ekonomik olarak kurtuluşumuza sayılı günler kaldı. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, halk olarak iktidara geliyoruz. Kadınlarımızla, gençlerimizle, işçilerimizle, çiftçilerimizle, emekçilerimizle birlikte başaracağız. Yeni bir başlangıç yapmanın tam zamanı; Demokrasiye, ekonomiye, yaşamın neşesine coşkusuna, insanların kavgasız, çatışmasız ve hep bir arada yaşaması için koşar adımlarla geliyoruz. Ülke olarak değişim ve yenilenmeyi birlikte başarıp, daha güzel günlere emin adımlara ulaşacağız. Hep birlikte başaracağız. Güzel günler yakında” ifadelerini yer verdi.

 

ZİYA YILMAZ KİMDİR ?

1960 yılında Aydın’ın Koçarlı İlçesine bağlı Çakırbeyli köyünde doğdum. İlk, ortaokul ve lise öğrenimini Aydın’da tamamladım. 1983 yılında Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesini iyi derecede bitirerek veteriner hekimi oldum. Ayını yılın Ağustos ayında Çine’de kireççiler sokağında serbest çalışan bir veteriner hekimlerden olarak klinik hizmeti vermeye başladım. 1988 yılında ülkemizin ilk serbest veteriner hekimlik şirketini kurdum. Halen bu şirketin genel müdürüyüm. 1998 yılında büyükbaş hayvan yemi üreten bir şirket olan Yöre Besin Maddeleri San. Tic. A.Ş’nin kurucuları arasında yer aldım. Bu şirketin 1999 yılından buyana yönetim kurulu başkanlığı görevini yürütmekteyim. 2008-2016 yılları arasında 350 veteriner hekimin ortağı olduğu BİN-VET A.Ş’de yönetim kurulu başkanlığı yaptım. 2017 yılında buyana da Koçarlı’ya bağlı Çakırbeyli, Evsekler ve Hacıhamzalar Köyleri sakinlerinde oluşan Tarım Kalkınma Kooperatifi üyelerinin kurmuş olduğu ÇE-ME-RA A.Ş’de yönetim kurulu başkanlığı yapmaktayım. Atatürkçü Düşünce Derneği ve Cumhuriyet Halk Partisi Üyesiyim. Orta derecede İngilizce biliyorum. Evli ve iki kız çocuk babasıyım.

DSC_9681

Image 2 of 11

Veteriner Hekimi Ziya Yılmaz aday adaylığını açıkladı