‘Vefa Grubun’ndan vefa örneği

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çine’de yaşlı, engelli ve kronik hastalığı bulunan vatandaşların ev temizliği ve kişisel bakımları gibi zaruri ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik Çine Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından ‘Vefa Grubu’ oluşturuldu.

Çine Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) kişisel bakımlarıyla temel ve zaruri ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çeken 65 yaş üstü yaşlı, engelli vatandaşlar ile ağır kronik hastalığı nedeniyle kendi öz bakımlarını yerine getirmekte zorluk çeken vatandaşlar için harekete geçti. Bu kapsamda oluşturulan Vefa Grubu ilçede 200 hane ve vatandaşların bakım ve temizliğini üstlendi.

Vakıf görevli proje personellerince evlerinin temizliği konusunda yardım desteğine ihtiyaç duyan yaşlı ve engelli vatandaşların hane ziyaretiyle; temizlik, bakım, yemek, çamaşır, bulaşık, ütü ile talep edilmesi durumunda bu ailelerin yemeklerinin pişirilmesi ve benzeri konularda destekte bulunulmaktadır. S.Y.D.V personelimizce İlçemiz mahallelerindeki yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın hane ziyaretleri devam etmekte olup tespit edilen ailelerin maksimum 15 günde bir evlerinin temizliğinin yaptırılması ve evlerin ihtiyaçları ile eksikliklerinin de belirlenip ivedilikle giderilmesi hedeflendiğini belirtildi.

cine-vefa-14

Image 14 of 14

‘Vefa Grubun’ndan vefa örneği