CHP Çine’de yeni başkanlar tanıtıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çine Kadın Kolları İlçe Başkanlığı’na atanan Arzu Kocabay ile CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı’na ataması yapılan Mehmet Çavdar, düzenlenen etkinlikle tanıtıldı.

CHP Çine’de Kadın Kolları ve Gençlik Kolları İlçe Başkanı belli oldu. CHP Kadın Kolları İlçe Başkanlığı’na Arzu Kocabay, CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı’na Mehmet Çavdar atandı. Kocabay ve Çavdar, düzenlenen etkinlikle kamuoyuna tanıtıldı. Etkinliğe, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, CHP Aydın Kadın Kolları İl Başkanı Ayşe Özdemir, İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Dinç, Aydın Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hasan Yörük, Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, Belediye Meclis Üyeleri, Parti Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

“ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERİLİYOR”

Etkinlikte konuşan CHP Çine İlçe Başkanı Şahin, “ Cumhuriyet Halk Partisi ailesi olarak birlik ve beraberlik içerisinde buradayız. Türkiye’nin önümüzdeki yüzyılına etki edecek bir seçim sürecine gidiyoruz. Anayasaya ve seçim kanununa göre tarihi belli olan seçimin, mevcut iktidarın seçimi kazanamayacak olmalarından kaynaklanan korkusundan dolayı, birçok bahaneyle ne yazık ki daha tarihini bile belirleyemediler. Anayasada açık ve net bir şekilde Cumhurbaşkanı adayının iki defadan fazla aday olamayacağı yazarken, bu kuralı delmek için bin bir türlü senaryolarla süreci zorluyorlar. Yargı ve adaletin, basının ablukaya alınması bu yüzdendir. Kendilerine muhalefet edenlere, engel görünen herkese cezalar kesilerek aba altından sopa gösterilmektedir.” dedi.

“SEÇİMİ KAZANAMAYACAKLARINI BİLİYORLAR”

“Hatta kimin aday olacağına bile neredeyse sarayın karar vermeye çalışıldığını görmekteyiz.” diyen Şahin, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Seçimi kazanamayacaklarını biliyorlar. Bu nedenle yeni kanunlar ve yönetmeliklerle bu işi nasıl sıyırırız da yeniden kazanırız derdinde olduklarından yeni icat edilmiş kanunlar peşindeler. 2023 yılında yapılacak genel seçim, haziran ayında yapılacak seçimdir. Bahanelerle adı değiştirilerek başka tarihe çekilecek seçim, iktidarın korkusundan kural dışına oynaması seçimidir. Bizim hiçbir korkumuz yok. Her ne koşulda ve şartlarda yapılacak olursa olsun, 22 yıldır ülkemize çökmüş AKP iktidarından kurtulma seçimimiz olacaktır. Bugün yenilenmiş ve güçlenmiş Çine CHP İlçe kadın ve gençlik kollarımızın atanması ve beraberindeki gördüğüm heyecan ve istek, Türkiye’nin kurtuluşunun ve halk iktidarının müjdesidir. An itibarı ile Çine CHP örgütü olarak seçim startını vermiş bulunmaktayız. Cumhuriyetimizin 100. Yılında adaletin ve hukukun hakim olduğu, hakça yaşanan bir ülke ve ülkemize yakışan halk iktidarında buluşmak üzere, örgütümüzün bütün kademelerine başarılar diliyorum.”

“AKP 21 YILDIR VATANDAŞLARINI YOKSULLUĞU REVA GÖRMEKTE”

CHP Aydın Kadın Kolları İl Başkanı Özdemir ise “Ekonomi bütün halkımızı yoksullukla sınamakta. AKP 21 yıldır vatandaşlarını yoksulluğu reva görmekte. Verilen zamlarla geçinmenin ne kadar zor olduğunu yaşayarak görüyoruz. AKP’nin vatandaşına verebileceği güzel bir gelecek yok. Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları olarak güvenli bir yurttaş, gelecek ve toplum yaratmak için alanlardayız. Millet İttifakını iktidar yapmak mücadele ediyoruz. Çine Cumhuriyet Halk Partisi Örgütüne güveniyorum ve her zaman başarılı ve güçlü bir örgüt sizlerle onur ve gurur duydum. Bundan önceki Kadın Kollarımız Başkanımız Gülgün Ok ve ekibi olmak üzere tüm kadınlarımıza teşekkür ediyorum. Yeni Kadın Kolları Başkanımız Arzu Kocabay ve yönetim kuruluna başarılar diliyorum.” diye konuştu.

“KARANLIK BİR ORTA ÇAĞ İKTİDARIYLA 21 YILDIR KARŞI KARŞIYAYIZ”

Aydın CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Dinç de “Gençlik deyince, kuralların, kalıpların sınırların dışına taşan bir ruhu olur gençliğin. Bugünden sonra Aydın’ın ve Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Cumhuriyet Halk Partisi Örgütleri sahadaki mücadelesine devam edecek. Cumhuriyetin 100’cü yılına girdiğimiz bu ilk günlerde tarihi bir sorumluluğu üzerimizde taşıyoruz. Cumhuriyet değerleriyle kavgalı, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun Türk toplumunu çağdaş, uygar ve medeni bir toplum yapma hedefleri noktasında koyduğu ilke ve kurallara, milletin alın terine, cebindeki üç kuruşa, emeğe düşman, milletin hakkını gasp eden karanlık bir orta çağ iktidarıyla 21 yıldır karşı karşıyayız. Cumhuriyet değerleriyle kavgalı olan bu iktidarı alaşağı edebileceğimiz bir fırsat son yerel seçimden beri önümüzde duruyor. Bu tarihi sorumluluğu taşırken fedakar, gayret sarf ederek çalışmalarımızı yapacağız. CHP İlçe Gençlik Başkanı Mehmet Çavdar ve yönetim kuruluna başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

“VERİLEN GÖREVDEN DOLAYI ONUR VE ŞEREF DUYUYORUM”

Çine Kadın Kolları İlçe Başkanlığı’na atanan Kocabay, “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Benim iki büyük eserim var. Biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri de Cumhuriyet Halk partisidir.’ dediği partimizin bir parçası olmak büyük şereftir. Halkın iktidarına inşa edecek olan kadrolarda görev almaktan ise onur duyuyorum. İktidar yürüyüşümüz her birimizin gayreti ve heyecanı ile güçlenecektir. CHP Çine İlçe Kadın Kolları olarak ilçe başkanlığımız ile birlikte her zaman alanlarda tüm halkımıza dokunacağız. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun vurguladığı gibi, hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği, adaletin, huzurun, bereketin olduğu ve genci, yaşlısı, kadını, erkeği toplumun her bir ferdinin mutlu olduğu ve emeğinin karşılığını aldığı bir ülkeye kavuşmak için, önce bir kadın olarak Cumhuriyetimize ve Mustafa Kemal Atatürk’e olan borcumuzu ödemek için var gücümüzle çalışacağım. Devraldığım bayrağı, yönetici arkadaşlarım ve partimizin kadınları ile el ele vererek layıkıyla taşıyacağım. Herkesi kucaklayan bir yönetim anlayışı ile başarılı olacağımıza inanıyorum. Hep birlikte kuracağımız aydınlık günlerin startını verirken, bu birlikteliğin Çine’miz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

“GENEL İKTİDARA YÜRÜMEK İÇİN BU YOLA ÇIKTIK”

CHP Çine İlçe Gençlik Kolları’nın yeni Başkanı Çavdar ise “Ben 27 yaşındayım ve 20 yıllık AKP iktidarından muzdarip bir genciyim. Sizler bu dönemin için yaşadınız ama biz gelecek kaygısızı olan, sokaklara çıktığımız da medya baskısını sonuna kadar yaşayan, girdiğimiz ortamlarda partimizi açıklayamayan gençleriz. Biz Gençlik Kolları olarak bir başkaldırışa imza atacağız Çine’de. Kuva-i Milli hareketleri ilk ateşinin yandığı yer Aydın. Biz bu ateşi yakmaya hazırız. Tekrar genel iktidara yürümek için bu yola çıktık.” dedi.

“SİZLER OLDUĞUNUZ SÜRECE BAŞARILI OLACAĞIMIZA İNANIYORUM”

Çine Belediye Başkanı Dinçer de “Önümüzde genel ve yerel seçime olmak üzere 2 tane seçim var ve bugün burada seçim startını vermiş oluyoruz. Biz 1999’da Çine yerel seçimini Kadın ve Gençlik Kollarımızın sayesinde aldık. Bu başarımızı, diğer partililer yerelde ve genelde Kadın ve Gençlik Kollarının önemini anladı. Hep erkekler yönetim kurullarında ve siyasette yer alıyordu ama o günkü Belediye Başkanımız Osman Aydın’ın seçiminde Kadın ve Gençlik Kollarının önemi ön plana geldi. O günden sonra bizler her seçimde Kadın ve Gençlik Kollarımıza önem verdik. Diğer Partilerde bizden gördüler ve bizi takip ettiler. Biz öncü olduğumuz için çok yol kat ettik. Sanıyorum ki kadınlarımızı ve gençlerimizi kalıplara sokmaya çalışıyor cümlesi yanlış anlaşıldı. Ne giydiğimizden, hangi sanatçıyı dinleyeceğimize kadar, yaşam tarzımıza karışmaya çalışıyorlar. Bu konuda onları örnek almaya çalışırsak da onlar bizi hala İran veya Orta Asya ülkelerini örnek gösterip oralara götürmeye çalışıyorlar. Bizler Belediye Başkanları olarak görevlerimizi en iyi şekilde yapmaya çalıştık, muhakkak eksik yaptığımız yerler vardır. Ama biz bu kalıplara değil, her bireyin kendi özgürlüğünü, kendi hayat tarzını kendi seçmesini istiyoruz. Bizim amacımız önümüzdeki genel seçimde başarıyla çıkmak. Sizler olduğunuz sürece başarılı olacağımıza inanıyorum. Bugüne kadar görev yapmış başkanlarımız hala bizlerle beraber. Eski dönemlerde görev almış başkanlarımıza hepsine emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Yeni kadın kollarımız ve Gençlik Kollarımıza başarılar diliyorum, Çine’mize hayırlı olsun. İyi ki varsınız” şeklinde ifade etti.

CHP-1

Image 1 of 4

CHP Çine’de yeni başkanlar tanıtıldı