Başkan Dinçer dere ıslahı çalışmalarını yerinde inceledi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Mehmet Yazgılı Parkı yanında bulunan derede devam eden ıslah çalışmalarını yerinde inceleyerek, çalışmalarla ilgili birim müdürü ve teknik ekipten bilgiler aldı.

İlçede hayata geçirdiği yaşam alanlarının sayısını her geçen yıl artıran Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, yapımında sona gelinen Mehmet Yazgılı Parkı’nı ziyaret ederek, park yanındaki dere ıslahının hızla tamamlanması için de ekiplere talimat verdi. Çine Belediyesi ekipleri, ilçede etkisini artıran sağanak yağış dolayısıyla olası bir su taşkının önüne geçebilmek amacıyla dere ıslah çalışmalarına aralıksız devam ediyor. İlçedeki çay ve derelerin ıslahı için yoğun mesai harcayan Çine Belediyesi ekipleri, birikinti oluşturarak çevreye zarar verebilecek çöpler, atıklar ve otları temizleyerek dereleri temiz görümüne kavuşturuyor. Daha önce Kalabak Çayı ve Kireççi Deresi’ni temizleyen ekipler, son olarak Mehmet Yazgılı Parkı yanındaki dereyi de temiz bir görünüme kavuşturdu. Çine Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, temizlenen dere yataklarının yanlarına betonlama işlemi uygulayarak, sağanak yağışlarla birlikte olası bir taşkının önüne geçiyor.

 

“HALKIMIZIN GÜVENLİĞİ HER ŞEYDEN ÖNEMLİ”

Çine halkının sağlığı ve güvenliği için tüm belediye ekiplerinin teyakkuz halinde olduğunu belirten Başkan Dinçer, “Halkımızın sağlığı ve güvenliği her şeyden önemli ve öncelikli. Çine Belediyesi olarak tüm çalışmalarımızı bu doğrultuda gerçekleştiriyoruz. Kış mevsimi öncesinde başlattığımız dere ıslah çalışmalarına ilçemiz genelinde devam ediyoruz. Çine’mizde etkili olan sağanak yağış öncesi tüm gerekli tedbirleri aldık, olumsuzlukların önüne geçebilmek için özellikle dere yataklarımızda devam eden çalışmalara hız verdik. Çineli  vatandaşlarımız için tüm imkânlarımızla çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

DERE-ISLAH-2

Image 1 of 5

Başkan Dinçer dere ıslahı çalışmalarını yerinde inceledi