TUN Gıda’dan, şeflerle lezzet dolu buluşma

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1960’dan bu güne Çine Köftesi’nin Mucidi sloganıyla hizmet veren Mehmet Zengin restoranlarını 2020 yılında Kaltun Grup Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Tuncer, Kasap Mehmet Zengin’in sahibi Murat Zengin’le el sıkışarak 3 restoranı ve isim haklarını devir aldı.

Gıda sektöründeki gelişimi öngören Kaltun Grup Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Tuncer, Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Tuncer ve İcra Kurulu Üyesi Çağrı Tuncer ile Tun Gıda Anonim Şirketi’ni kurarak sektördeki ilk adımları atmış oldu. Sevilen Çine Köftesi’ni bölgeye tanıtmak ve daha fazla müdavim ile buluşturabilmek için Ege bölgesinde mevcut restoran zincirine İzmir, Muğla (Bodrum) ve Aydın’da şubeler açarak şube sayısını 7’ye yükseltti. Mehmet Zengin markasının hızla gelişimi ve büyümesinin yanı sıra kaliteden ödün vermeksizin hizmet anlayışını geliştirirken firma, talebin artması üzerine toptan ve perakende tüketim sektöründe yer almak için 2022 yılında Tun Gıda Et Entegre Tesisleri’ni hayata geçirdi. Aynı yıl içerisinde gıda sektörüne ilaveten 711 Cafe & Patisserie kurarak grubuna dahil etmiş oldu.

TUN GIDA KUŞADASI AŞÇILAR FEDERASYONU’NA KAPILARINI AÇTI

Tun Gıda Yönetim Kurulu üyeleri, Türkiye Aşçılar Federasyonu Kuşadası Derneği üyelerini Tun Gıda Et Entegre Tesis’inde ağırladı. Türkiye Aşçılar Federasyonu Kuşadası Derneği Başkanı Aydın Sürer ve derneğe bağlı şeflerini Tun Gıda Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Tuncer, Çağrı Tuncer ve Mehmet Payza Et Entegre Tesisi’nde karşılayarak şirketin ve makine hatlarının tanıtımının yanı sıra üretilen ürünlerin lezzetlerini şefler tarafından denenmesi sağlandı.

Tun Gıda şirketinin üretim kapasitesi ile ilgili dernek üyesi şeflere, Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Tuncer bilgi verdi.

Tuncer, “Çine OSB’de Tun Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Tuncer, Tun Gıda Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Tuncer ve Çağrı Tuncer’in girişimi ile kurulan Tun Gıda Et Entegre Tesisi 30 milyon TL yatırım ile 10 bin metrekare alan içerisinde 5 bin metrekare kapalı alanda son teknoloji makinaları ve paketleme çeşitleri ile günlük 100 dana karkas et işleme ve yıllık kapasitede 450 ton Çine köftesi ve hamburger köftesi, 600 ton çöp şiş, 270 ton baton et döner, 90 ton pişmiş ve kesilmiş hazır et döner, 450 ton sucuk üretiminde kangal ve mangal çeşitleri ile kapasitelerinde çalışabilecek alanında uzman erkek ve kadın kasapları, uzman veteriner, uzman gıda mühendisleriyle birlikte güçlü bir satış-pazarlama ekibi olarak modern-kaliteli %100 dana et çeşitleri ürünlerinin üretimine ve satışına başladık” dedi.

Tuncer, şirketin gelecek planları ile ilgili sözü Yönetim Kurulu Üyesi Çağrı Tuncer’e devretti.

Tun Gıda Yönetim Kurulu üyesi Çağrı Tuncer, tesisin büyümesi ve gelişmesi ile ilgili kapasitelere ek olarak şirketin ilerleme sürecinde amaçlar ve hedeflerden bahsetti.

Çağrı Tuncer, “Bu hedefler doğrultusunda toptan ve perakende sektöründe markanın konumlandırılmasına yönelik ürünlerin ulusal, bölgesel ve yerel perakende market zincirleri kanallarına yönelik satış stratejisinin yanında ev dışı tüketim grubunda olan oteller, hoteller, toptan ürün satış bayileri, kamu kurum ve kuruluşları ve horeca kanallarında büyümesine yönelik çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

Tuncer, bunun yanında ulusal çapta düzenlenecek olan birçok etkinlikte Tun Gıda A.Ş. olarak grup içi markalarıyla yer alacağının müjdesini verdi.

Son olarak Tun Gıda A.Ş’nin Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Payza, Türkiye Aşçılar Federasyonu Kuşadası Derneği ve şirket arasında gerçekleşmesi planlanan, 2023 yılında düzenlenecek olan fuar organizasyonu ve etkinliklerde iş birliği yapma konusunda ortak fikirlerinin oluşacağını, çeşitli projelerde Türkiye Aşçılar Federasyonu Kuşadası Derneği’ne katkılarda bulunacağını belirterek bölgede değerli bir markanın doğuşunu paydaşlara aktardı.

“TUN GIDA ÜRÜNLERİNDEN MEMNUN KALDILAR”

Tun Gıda A.Ş.’nin misafirperverliğinden dolayı teşekkür ederek söze başlayan Türkiye Aşçılar Federasyonu Kuşadası Derneği Başkanı Aydın Sürer, “Tesis tanıtımında şirketin üretilen ürünlerinin yanı sıra hijyenik koşullara önem verdiklerini de gördük. Titizlikle hazırlanan ürünlerin paketlenerek tüketiciye nasıl ulaştığını, üretim ve paketleme ekipmanların son model teknolojiye sahip olduğunu görerek bu bölge böyle bir yatırımın oluşmasından dolayı gurur duyuyorum” dedi.

Üretim kalitesi ve tüketime hazır ürünlerin tadımı sırasında çok beğendiklerini dile getiren Sürer ve şefler sonraki süreçte marka ve ilgili süreçlere destek olacaklarını, iş birliği içerisinde güzel adımlar atacağını da sözlerine ekledi.

1-1

Image 1 of 20

TUN Gıda’dan, şeflerle lezzet dolu buluşma

Yorumlar kapalı.