Helvacıoğlu A.Ş.’nin Çine’ye katkısı büyük

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çine’den Ege’ye yayılan Helvacıoğlu Şirketler Grubu, otomotiv ve traktör bayiliği ile akaryakıt istasyonu işletmelerinde müşteri memnuniyetini en üst seviyeye çıkarmayı hedefliyor.

1951 yılından bu yana Çine’de Shell Akaryakıt Bayiliği ve 1964 yılından bugüne Türk Traktör Bayiliğini sürdürdüklerini söyleyen Helvacıoğlu Traktör ve Petrol Ticaret Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Melih Ünal, “Aile şirketimizden bir diğeri olan Helvacıoğlu Pazarlama Tic. A.Ş. olarak da 1982 yılından bu yana Muğla Ford Yetkili Bayiliğini devam ettirmekteyiz. Muğla Merkez, Bodrum ve Fethiye’de 3S Plazalarımızda ticari ve binek, Bayır Mahallesi’nde Ford kamyon satış, yedek parça ve servis hizmeti vermekteyiz” dedi.

Helvacıoğlu Traktör ve Petrol Tic. A.Ş. olarak kendi sektörlerinin öncüleri arasında yer alan Shell ve Türk Traktör markalarının bir temsilcisi olduklarını ve bununla gurur duyduğunu belirten Melih Ünal, “Aldığımız, bu büyük sorumluluğun bilinci ile çözüm üretmeyi ve müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutmayı hedeflemekteyiz. 1964 yılından beri Çine’mizde, bayiliğini yapmakta olduğumuz Türk Traktör A.Ş, Türk otomotiv sektörünün ilk üretici kuruluşu olup, başta Amerika kıtası olmak üzere 130’dan fazla ülkeye ihracat yapmaktadır. Türkiye’nin toplam traktör ihracatının % 88’ini gerçekleştirmektedir. 15 yıldır kesintisiz şekilde sektörün lider markası olan Türk Traktör, Türkiye’de Türk mühendisler tarafından tasarlanmakta ve üretimde kullanılan parçaların tamamına yakını ülkemizde üretilmektedir” diye konuştu.

ÇİNE’DEKİ İKİ TRAKTÖRDEN BİRİ TÜRK TRAKTÖR

Çine’de satılan her iki traktörden birinin Türk Traktör olduğunu söyleyen Melih Ünal, “Temel amacımız, alın teriyle üreten, kazanç sağlamaya çalışan çiftçilerimize pek çok kolaylık ve fırsat sağlamak. Ziraat Bankası’nın, devlet destekli traktör kredisi de çiftçilerimiz için büyük fırsat. 1951 yılından beri de Çine’mizde, bayiliğini yapmakta olduğumuz ve sektörün öncülerinden, dünya markası olan Shell şirketi de, Cumhuriyetimizin kurulduğu 1923 yılından beri ülkemizde akaryakıt, perakende satışlar, madeni yağlar üretim ve pazarlama, ticari yakıtlar, enerji ve gaz, doğalgaz ve petrol arama alanlarında faaliyet göstermektedir. Perakende ağında Türkiye’de yaklaşık bin istasyon ile hizmet veren Shell, ülkemizin önde gelen enerji gruplarından biri olmuştur. 71 yıldan beri Çine merkezinde olan akaryakıt istasyonumuz, 2021 yılında bazı bölümlerini yenileyerek, güler yüzlü ve disiplinli personelimizle hizmet vermeye devam etmektedir” dedi.

ÜNAL AİLESİ EĞİTİME DE BÜYÜK DESTEK SAĞLADI

Ülkemiz sanayisinin öncü kuruluşlarından olan Koç Topluluğunun “Meslek Lisesi, Memleket Meselesi” felsefesinden yola çıkan Helvacıoğlu Şirketler Grubu’nun kurucusu merhum Mehmet Emin Ünal, Çine’de 1986 yılında Kız Meslek Lisesi’ni yenileyerek, eğitime desteği başlattı. 2006 yılında da Mehmet Emin Ünal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni yaparak eğitime desteğini devam ettirdi. 2020 yılında da babaları Mehmet Emin Ünal’ın başlattığı eğitime desteği kendilerinin devam ettirdiğini belirten Melih Ünal, “Okulun A Blok binasını tadilatını yapıp, 6 adet de sınıf ilave ederek engelli evlatlarımız için Çine’de ilk olan annemizin de adını verdiğimiz Naciye Ünal Özel Eğitim Uygulama Okulunu yaptırarak Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağışladık. Hem eğitime verdiğimiz destek, hem de şirketimizin ödediği vergiler ile yarattığı istihdam sayesinde ülke ekonomisine sağladığı katma değer neticesinde, babamız merhum Mehmet Emin Ünal 2010 yılında TBMM’de gerçekleşen törenle ‘Devlet Üstün Hizmet Madalyasına’ layık görülmüştür. İlçemiz tarihinde ilk olan bu ödülü, nesiller boyunca bir ‘Onur ve Gurur Nişanı’ olarak taşıyacağız” diye konuştu. 

1-1

Image 1 of 5

Helvacıoğlu A.Ş.’nin Çine’ye katkısı büyük