Çok konuşulacak proje; Eşiyok Suites

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hayvancılık, akaryakıt ve tarım alanında Çine’nin önde gelen işletme sahiplerinde Eşiyok ailesi, inşaat sektöründeki yatırımına start verdi. Şirket Yöneticisi Mutlu Menderes Eşiyok, “Çok konuşulacak proje Eşiyok Suites kısa sürede tamamlanacak” dedi.

Hayvancılık alanında faaliyet gösteren firma, Aydın’ın yanı sıra Muğla’nın Bayır pazarından hayvan alımı gerçekleştiriyor.

Çalışmaları hakkında bilgi veren Menderes Eşiyok, “Eşiyok ailesi olarak üç nesildir, Çine ekonomisine katkı sağlıyoruz. Ata mesleğimiz hayvancılık ve tarımdır. Şirket olarak hayvancılık, akaryakıt, tarım ve inşaat sektörleriyle dört koldan hizmet veriyoruz” dedi.

16 MİLYON TL’LİK YATIRIM

Aydın- Muğla Karayolu Çine Sanayii Sitesi karşısında kendileri ait arsada inşaata başladıklarını söyleyen Mutlu Menderes Eşiyok, “Burası tamamen ticari alan imarlı bir yer. 3 bin 557 metre kare bir arsa. Toplamda bin 800 metre kare inşaat alanı var. Bu arsanın yüzde 70’i yeşil alan. Proje tamamen yeşil alan üzerine kurulmuş bir proje olacak. Ağaçlandırmasını özel mimarlarla birlikte yapıyoruz. Projemiz ticari amaçlı olup üniversite, hastane ve cezaevi gibi yeni yatırımlara hitap eden bir proje. Projemize ciddi anlamda bir talep var. Talepleri değerlendirirken seçici davranıyoruz. Bu alanda yaklaşık 15-16 milyon civarında bir yatırım yapacağız. Projemizdeki işyerlerini kurumsal kiracılara vereceğiz. Bu konuda görüştüğümüz firmalar var. Üç katlı bir proje. Zemin katların altlarında depoları var. Bu sadece zemin katında işyerlerine ait olacak. Proje 21 adet bağımsız bölümden oluşuyor. 8 adet zeminde, 13 tanesi de üst katta olacak. Üst kattaki yerler home ofis, ister ofis ister ev olarak değerlendirilebilir. Ama hepsinin tapusu ticari yani dükkân olacak.

DC 120 KW GÜÇ KAYNAĞI OLACAK

Yeni nesil enerji kaynağı düşünüyoruz. Elektrikli şarj ünitesi araç parkı olacak. Bu araç ünitesi DC 120 KW güç kaynağı koyacağız. Bu halka açık olacak. İsteyen herkes burada aracını şarj edebilecek. Buranın Çine’nin uğrak noktası olmasını istiyoruz. İnsanların buraya geldiği zaman hoşça zaman geçirmesini hedefliyoruz. Bu enerji tesisleri Türkiye’de harita üzerinde belli. Biz burada enerji sistemi kurduğumuzda İstanbul da yol çıkan kişi burada elektrikli şarj olduğunu görebilecek. Bunu yaparken de sektörün öncü firması olan bir firmayla görüşerek yatırım yapacağız. 120 KW ne demek derseniz. Bir aracın yüzde 80 şarjını 20 dakika gibi kısa bir sürede şarj etmesi. Aralık ayı içerisinde projenin kaba inşaatını bitirip, Mart veya Nisan gibi tamamlamak işitiyoruz” diye konuştu.

ÖDÜL ALAN BİR PROJE

Doğayı koruyan, yağmur toplama merkezli bir proje gerçekleştirdiklerini ifade eden Mutlu Menderes Eşiyok, “Yağmur yağdığında çatıya düşen yağmurları toplayarak bahçe sulamasında kullanacağız. Tamamen geri dönüşüme yönelik bir yatırım yaptık. Bu projemiz ödül aldı. Projeyi çizen mimarımız katıldığı yarışmada ödül aldı. Proje çok farklı, alışılmışın dışına çıktık. Projemiz yatırımcısına da kazandıran bir proje. Mimarımızla birlikte çok çalıştık. Yatırımlarımız devam edecek. Yeni projelere açığız. Eşiyok ailesi olarak biz 4 ayaklı bir şekilde iş hayatına devam etmek istiyoruz. Bunun birincisi hayvancılık. Bu bizim asıl bayrak kolumuz. İkincisi akaryakıt. Üçüncüsü tarım, dördüncüsü de inşaat oldu. 2023 yılında kendi işimizle alakalı Çine Organize Sanayi Bölgesinde bir yatırım planlıyoruz. Amacımız Çine ekonomisine değer kazandırmak. Eşiyok ailesi olarak kazandığımızı ilçemizin ekonomisine yatırıyoruz. Farklı bir yere yatırım yapmıyoruz” dedi.  

Eşiyok, yaptıkları projeyi yatırım yapmak isteyenleri mutlaka beklediklerini de sözlerine ekledi.

1-1

Image 1 of 20

 

Çok konuşulacak proje; Eşiyok Suites