Yeni yapılan parkların isimleri belli oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çine Belediyesi’nin Kasım ayı Meclis Toplantısı, Sosyal Tesisler Toplantı Salonu’nda yapıldı. Toplantıya mazeretli olarak Millet İttifakı Çine Belediye Meclis Üyeleri Cengiz İnce ve Mehmet Yavaş katılmadı.

Meclis, üç gündem maddesini görüşerek karara bağladı. Meclis, Çine Belediyesi tarafından ilçenin çeşitli yerleşim yerlerine yapılmakta olan parkların isimlerini Sağlıkçılar Sitesi’ni Doktor Ethem Ayhan, Zirve Konutları’nı Mehmet Yazgılı, İnce Kemer Sitesi’ni 29 Ekim Parkı olarak belirledi.

İlk gündem maddesi olan 2023 yılı Çine Belediyesi tarifelerin görüşüldü. Bu madde oy birliği ile komisyona sevk edildi.

Gündemin ikinci maddesi olarak Bakanlık tarafından belediyelere İklim Değişikliği ile Sıfır Atık Müdürlüğü ile ilgili birim açıldı.

Gündemin son maddesi olan Çine’ye yeni yapılan parklara isim verilmesinin konusu görüşüldü.

Bu maddede söz alan Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “İlçe merkezimizde parklar yapıyoruz. Ancak bu parklara isim çok fazla vermedik. İsim vermemiz parkları tanınması açısından kolaylaştıracak. Hem de ilçemizde görev yapmış bunlar isimler de olabilir.  Bunun birisi Zirve Konutları, Sağlıkçılar Sitesi ve İnce Kemer Sitesidir. Bu parklarımıza isimler vermek istiyoruz”  dedi. 

Bu madde söz alan Cumhur İttifakı Çine Belediye Meclis Üyesi Burhan Kandemir, “Sağlıkçılar Sitesine Doktor Ethem Ayhan, İnce Kemer Sitesine Mehmet Yazgılı ve Zirve Konutlarına 29 Ekim Parkı ismi verelim. Biraz ötesinde Ata Park var. Hem de günün anlam ve önemini belirtiyor. Daha sonraki parkları da belediye başkanlarımızı isimlerini vermeye devam edelim” diye konuştu.

Sağlıkçılar Sitesi’ne Doktor Ethem Ayhan, Zirve Konutları’na Mehmet Yazgılı, İnce Kemer Sitesi’ne 29 Ekim Parkı isimleri verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Öte yandan Millet İttifakı Çine Belediye Meclis Üyesi Mehmet Kıvrak, verilen parkların isimlerin altına verilen kişinin biyografisinin de yazılmasını önerdi. 

DSC_9302

Image 1 of 6

Yeni yapılan parkların isimleri belli oldu