“Çine Çaparı” projesine TÜBİTAK desteği

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Ziraat Fakültesi öğrencisi Cansu Durmaz’ın, Aydın bölgesinin yerli koyun ırkı olan Çine Çaparı’nın kolostrum özelliklerinin belirlenmesi amacıyla hazırladığı proje TÜBİTAK desteği almaya hak kazandı.

ADÜ Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü öğrencisi Cansu Durmaz tarafından Süt Teknolojisi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Ecem Akan’ın danışmanlığında TÜBİTAK’a sunulan proje, “2209-A-Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” kapsamında TÜBİTAK’tan destek aldı.

YOK OLMA TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYA

Proje ekibi ” Çine Çaparı Koyun Kolostrumunun Bileşimi ve Protein Profillerinin Belirlenmesi” başlıklı proje kapsamında Aydın bölgesinin yerli koyun ırkı olan Çine Çaparı’nın kolostrum özelliklerinin belirlenmesinin hedeflendiğini ifade etti. Çine Çaparı ırkının yok olma tehlikesi altında olması ve ırk hakkında güncel literatür taramasında kolostrum özelliklerinin belirlendiği herhangi bir çalışmaya rastlanmamış olmamasının proje fikrinin ortaya çıkmasına neden olduğu belirtildi. Çine Çaparı koyunlarına ait kolostrumların ADÜ Ziraat Fakültesi Çiftliği Koyunculuk Ünitesinde bulunan koyunlardan toplanacağı ifade edildi. Proje çalışmalarının Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü Laboratuvarı ve Tarımsal Biyoteknoloji ve Gıda Güvenliği Uygulama ve Araştırma Merkezi (ADÜ-TARBİYOMER) bünyesinde yürütüleceği belirtildi.

CINE-CAPARI-PROJESI-2

Image 1 of 2

“Çine Çaparı” projesine TÜBİTAK desteği