Çineli muhtarlar günlerini kutladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çineli mahalle muhtarları ‘Muhtarlar Günü’ dolayısıyla Atatürk Büstü önüne çelenk koyarak, günlerini kutladı.

Çineli mahalle muhtarları Hükümet Meydanı’nda bir araya gelerek ‘Muhtarlar Günü’nü kutladı. Muhtarlar, Hükümet Meydanı’nda bulunan Atatürk Büstü önüne çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu.

Kutlama törenine Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, Çine İlçe Jandarma Komutan Vekili Memiş Arı, Çine İlçe Emniyet Müdürü Öner Oflaz

siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, daire amirleri ve muhtarlar katıldı. 

Çine Muhtarlar Derneği’nden güne dair yapılan açıklamada dernek başkanı Halil Kapıkıran şu ifadeleri kullandı, “2015/11 sayılı genelge ile 19 Ekim Muhtarlar günü olarak ilan edilmiştir. Muhtarlarımızın hizmetlerin hatırlanması sorunların konuşulup çözüm üretilmesi düşüncesiyle bu gün muhtarlar günü edilmesinde başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Geçmişi 1829 yılı 2. Mahmut dönemine dayalı olan muhtarlık kurumu Osmanlıdan, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet hükümetlerine kadar taşınan ender kurumlardan birisidir. Muhtarlar devletimizin birçok kurumlarıyla iç içe olup verilen görevi en iyi şekilde üstleniştir. Bunun en iyi örneğini yakın zamanda atlattığımız covid salgınında vefa sosyal destek ekiplerinde yer alıp salgın ile mücadelede kendi sağlığını hiçe sayarak devleti ve vatandaşı için görevini en iyi şekilde üstlenip yerine getirerek göstermiştir. Bu vesile ile covitten yaşamını yitirmiş meslektaşlarıma Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.

Tören, halk oyunu gösterisi yapıldıktan sonra ikramlarla son buldu.

DSC_9067

Image 1 of 15

Çineli muhtarlar günlerini kutladı