Çine’de orman köylerine su tankeri dağıtıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çine’de, yangınlara kısa sürede müdahale amacıyla Orman Genel Müdürlüğü tarafından orman köylerine çok amaçlı 3 ton su kapasiteli 28 adet su tankeri dağıtıldı.

Orman Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen ve çok amaçlı su tankerleri, köy muhtarlıklarının zimmetine verildi.

Çine Orman İşletme Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen dağıtım törenine Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, Muğla Orman Bölge Müdürü Yasin Yaprak, Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, Çine İlçe Öner Oflaz, AK Parti Çine İlçe Başkanı Burhan Kandemir ve Yönetim Kurulu Üyeleri, MHP Çine İlçe Başkanı Kazım Oluç ve Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Tozar, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri, Daire Amirleri ve bölge müdürlüğü personeli ile su tankerlerini alacak olan köylerin muhtarları katıldı.

             

Muğla Orman Bölge Müdürü Yasin Yaprak, “Aydının yüzde 40 ormanlarla kaplıdır. Ormanlarımızı tamamı orman yangınları hassas bölgede yer almaktadır. İlimizde 23 arazöz, 6 su ikmal aracı, 32 ilk müdahale aracı, 2 dözer ve 3 greyder kara gücümüzü oluşturmakta, önceki yıllarda Nazilli- Kuyucakta konuşta olan yangın söndürme helikopterine bu yılda Aydın Yığıntaşta konuşta olan ve toplam söndürme helikopteri de hava gücümüzü oluşturmaktadır. İlimiz ormanları 13 adet gözetleme kulesiyle 7/24 gözetlenmektedir. Onun yanında bir insansız hava aracımız ve foto kapanlarımız mevcuttur. Bu foto kapanlar dumana duyarlıdır. Son 10 yılda ilimizde 60 adet orman yangını meydan geldi. Bunun sonucunda ise maalesef ortalama 275 hektar alanımız zarar gördü. Bu seneye baktığımızda 39 adet orman yangını meydana gelmiş ve 280 hektar alanımız zarar görmüştü” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, “Benim memleketim Çine. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın etkinliği olunca benim duyarlılığım bir kat daha fazla oluyor. Bu kardeşiniz Çineli ormancı Ali’nin oğlu Mustafa Savaş. Ormancı Ali’nin oğlu olduğuma Çineli hemşerilerimiz bilir ama diğer muhtarlarımız bilmeyebilir. Orman olunca duyarlılığımız artıyor. Bu gün burada 28 adet çok amaçlı traktör çekişli su tankerlerini dağıtacağız. Orman ihbarı aldığımız orman köylülerinin yangını söndürmek için canla başla ve fedakârca yangını söndürmek için mücadele ettiğini tanıklık ettik. Bu gün burada vereceğimiz ekipman orman köylülerimiz adına çok kıymetlidir. Orman varlığımız korumak ve muhafaza etmek adına bunlar çok önemlidir. 20 yıllık AK Parti İktidarı döneminde Sayın Cumhurbaşkanlığımız önderliğinde milyarlarca fidanı toprakla buluşturduk. Cumhuriyet döneminde toprakla buluşturulan fidanlardan iki kat daha fidanı buluşturduk ve buluşturmaya devam edeceğiz. Dünyada orman alanı azalırken bizde artmaktadır. 2022 yılında Aydın’da 110 haneye orman köylülerimize 5 milyon TL kredi kullandırdık. Bunun yüzde 25 ilçemize kullandırdık” diye konuştu.

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy,  “Türkiye’nin yüzde 28 ormanlarla kaplı iken Aydın ilimiz yüzde 40 ormana sahip. Böylesine önemli bir ormanlık varlığımız korumak, sürdürmek ve bizden sonraki kuşaklara en iyi şekilde aktarmak adına hepimize önemli görev ve sorumluluklar düşüyor. 2021 yılında tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de önemli orman yangınları yaşadık. 76 orman yangınında bin 586 hektar alanımız zarar gördü. Geçtiğimiz yıl iklim şartlarında dolayı yaklaşık 486 hektar alanımız zarar gördü. Temennimiz ormanlık alanlarımızın en az şekilde zarar görmesidir” dedi.

Çine Madran Orman Şefi Gökhan Önal, muhtarlara tankerlerin nasıl kullanılacağına tarif etti.

Tören, katılımcılara ikramlarla son buldu.

DSC_8864

Image 1 of 20

Çine’de orman köylerine su tankeri dağıtıldı