Çine Belediyesi’nin 2023 yılı bütçesi belli oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çine Belediyesi’nin 2023 yılı bütçesi 116 milyon 806 bin TL olarak mecliste kabul edildi.

Çine Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclisi, Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer başkanlığında toplandı. Toplantıya Cumhur İttifakı Çine Belediye Meclis Üyesi Muhammed Demir ve Millet İttifakı Çine Belediye Meclis Üyesi Mehmet Yavaş mazeretli oldukları için katılmadı.
Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan havale edilen Belediye 2023 yılı mali yılı ve izleyen iki yılın gelir gider bütçesi ile performans programı görüşüldüğü toplantıda Plan ve Bütçe komisyonunca hazırlanan 2023 yılı bütçesi 116 milyon 806 bin TL, 2024 yılı bütçesi, 169 milyon 368 bin TL ve 2025 yılı 245 milyon 584 bin TL olarak belirlendi. Bütçe meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

ÇİPAŞ’IN SERMAYESİ ARTTI
Belediyenin ortak olduğu ÇİPAŞ Çine Gıda Maddeleri ve Yem Pazarlama, Elektrik, Mühendislik, İnşaat ve Çöp Toplama Hizmetleri Taahhüt San. Tic. A. Ş.’nin sermaye artırımı görüşüldü.
Meclis üyelerine bilgi veren Başkan Dinçer, “ÇİPAŞ isimli şirketimiz var. ÇİPAŞ’ın yüzde 99,9’u Çine Belediyesine ait. Şirketimiz üzerinde hem su fabrikasını işletiyoruz hem de taşeron çalışan işçilerimiz bu şirket üzerinde çalıştırıyoruz. Bu şirketimizin sermeyesi 8 milyon. Çine Belediyesine ve devlete olan borçlarımızdan dolayı ödeye bilmek için sermayeyi arttırmak istiyoruz. 12 milyon sermaye arttırarak sermayemizi 20 milyona çıkarmak istiyoruz” dedi.
Bu konuda söz alan Cumhur İttifakı Çine Belediye Meclis Üyesi Mutlu Menderes Eşiyok, “Çine Belediye bu kaynağı nereden bulacak. Yatırım yapmayı düşünüyormusunuz?
Eşiyok’un sorularını cevap veren Başkan Dinçer, “Bir miktar paramız var, şuanda kullanmadığımız arsa ve tarlarımız var. Bunların satışında gelir elde edeceğiz. Yılbaşında meclisimizden kredi onayı almıştık. Bu krediyi bu güne kadar kullanmadık. Bizim bütçelerimizle yatırım yapmayı planlamıyoruz. En son bardak makinası almıştık” diye cevap verdi.
Millet İttifakı bu gündem maddesini onay verirken, Cumhur İttifakı çekimser oy kullandı.
Gündemin üçüncü maddesi olan; içkili yer bölge tespiti (Cumhuriyet Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı No: 9’dan No: 23/B’ye kadar) görüşüldü. Bu madde oy çokluğu ile kabul edildi.
Gündemin son maddesi olan, bütçe kalemleri arasında münakale yapılması ve 2022 Yılı Bütçesine ek ödenek verilmesi konularını görüşerek kara bağlandı. Bu gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.
Meclis ek bütçe olarak 20 milyon 050 bin TL olarak onaylandı.

DSC_8833

Image 1 of 9

Çine Belediyesi’nin 2023 yılı bütçesi belli oldu