Çine Belediyesi ekmek üretimine başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çine Belediyesi, ata tohumu karakılçık buğdayından ürettiği sağlık deposu ekmekleri vatandaşların tüketimine sundu. Çine Belediyesi’nin kendi tarım arazisinde yetiştirilip hasat edilen, besin yönünden çok zengin ve besleyici atalık karakılçık buğdayından mamül ekmekler, belediyenin merkez taksi durağındaki su satış noktasındaki raflarda yerini aldı.

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, örnek sosyal belediyecilik faaliyetlerini sürdürürken, Çine’nin bereketli topraklarını değerlendirip, buradan elde edilen ürünleri de vatandaşlarla buluşturuyor. Daha önce belediyenin tarım arazilerinde yetiştirilen susamları simit yaparak değerlendiren ve uygun fiyatla tüketime sunan Çine Belediyesi, bu kez de karakılçık buğday ekmeği üretimine başladı.

Başkan Dinçer’in takdir toplayan projelerinden Marsias Kadınları Üretim Merkezi elde ettikleri onlarca el yapımı lezzete bir yenisini daha ekledi. Çine Belediyesi’nin Eski Çine Mahallesi’ndeki tarım arazisinde yetiştirilip hasat edilen ata tohumu karakılçık buğdayı önce un haline getirildi. Ardından sağlık deposu karakılçık buğday unundan ekşi mayalı ekmekler üretildi. Çine Belediyesi’nin Marsias Kadınları Üretim Merkezi’ndeki kadın çalışanların el emekleriyle ve büyük bir titizlikle üretilen ekmekler vatandaşlarla buluştu.

BAŞKAN DİNÇER: VATANDAŞLARIMIZ İÇİN ÜZERİMİZE

DÜŞEN SORUMLULUĞUN FARKINDAYIZ

Karakılçık buğdayının; glüten oranı düşük, A, E, K ve C vitamini ile potasyum, fosfor, demir, lif ve protein yönünden zengin bir buğday çeşidi olduğuna dikkati çeken Başkan Dinçer, “Sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışmalarımıza devam ediyor, kendi üretimimiz olan ürünlerimizin çeşidini artırmanın sevincini yaşıyoruz. Sadece 2,50 liradan satışa sunduğumuz simitlerimize ilgi o kadar fazlaydı ki, bu da bizi ülkece içinde bulunduğumuz ekonomik zorlukta Çine halkımıza nasıl daha fazla destek olabiliriz diye düşünmeye itti. Temel besin maddelerinin bile el yaktığı bir dönemi yaşarken, karakılçık buğday ekmeği gibi besin değeri çok yüksek sağlıklı doğal ürünler ne yazık ki kolay ulaşılabilir olmuyor. Çine Belediyesi olarak üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız. Kendi tarlarımızda ürettiğimiz ata tohumu sağlık deposu karakılçık buğdayından mamül ekmeklerimiz artık vatandaşlarımızın sofralarını süsleyecek. Mutlu ve sağlıklı insanların yaşadığı Çine’miz için projeler üretmeye, durmaksızın çalışmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

ENVER-SALIH-DINCER-11

Image 1 of 4

Çine Belediyesi ekmek üretimine başladı