Başkan Özden: Esnafımıza hayırlı olsun

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çine Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Celal Özden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kabine toplantısı sonrasında gerçekleştirdiği açıklamada faiz oranlarının düşmesi ve kredi limitlerinin yükseltilmesinden memnun olduklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Beştepe’de gerçekleştirdiği kabine toplantısının ardından ‘esnafa kredi desteği’ başlığı ile duyurduğu paketten memnun olduklarını söyleyen Başkan Özden, “Esnafımıza hayırlı olsun” dedi.

Özden açıklamasında, “Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan ‘esnafa kredi desteği’ paketinden oldukça memnunuz. Esnaf Kefalet tarafından esnafımıza kullandırmakta olduğumuz işletme kredileri 350 bin TL’den 500 bin TL’ye, iş yeri ve araç alım kredileri 1 milyon liradan 1,5 milyon liraya yükseltilmiştir. İşletme kredileri 6 ayda bir ödemeli olup 5 yıl vadeli, araç alım kredisi 3 ayda bir ödemeli olup 7 yıl vadeli ve iş yeri edindirme kredisi 3 ayda bir ödemeli olup 10 yıl ödemelidir. Kooperatif başkanı olarak gerek bölge birliğimize gerekse Aydın Milletvekillerimize araç ve iş yeri edindirme kredilerin limitlerine 2 milyon liraya çıkarılmasına ve işletme kredilerin de 500 bin TL’ye çıkarılması için talepte bulunmuştuk. Bu isteklerimiz büyük ölçüde gerçekleşti. Ayrıca yıllık yüzde 9,5 olan kredi faiz oranı yüzde 7,5’e düşürüldü. Bu faiz oranların düşürülmesi de bizleri ve esnafımıza ayrıca mutlu etmiştir. Hükümetimiz ve Cumhurbaşkanımızın aldığı bu karardan dolayı Çine esnafı adına çok teşekkür ediyorum. Esnafımıza hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

BURS ÜCRETİ 350 TL’YE ÇIKTI

Çine Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi olarak eğitime önem verdiklerini ifade eden Başkan Özden, yüksekokul ve üniversitede okuyan ortakların çocukların aylık 350 TL’ye burs vermeye başladıklarında belirtti.

Başkan Özden: Esnafımıza hayırlı olsun