Çine Tariş sezonun ilk pamuğunu aldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

145 Nolu Çine Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Kooperatifi pamuk alımına başladı. Sezonun ilk pamuğunu alan Başkan Mustafa Akdam, “Hasat sezonumuz çiftçilerimize hayırlı olsun” dedi.

Pamuk tarımında üreticinin sigortası konumundaki 145 Nolu Çine Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Kooperatifi pamuk alımlarına başladı. Çine’nin tarımsal üretimini kalkındırmaya yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini ifade eden 145 Nolu Çine Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Kooperatif Başkanı Mustafa Akdam, “2022-2023 kampanyasında ilk pamuğumuzu 4267 nolu ortağımız Veysel Kalfa’dan aldık. Tüm pamuk üreticilerimize bereketli bir sezon diliyoruz. Tariş olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm çiftçilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Bu yıl 4 toplantının sonucunda istediğimiz kadar olmasa da belli miktarda bölgemizde pamuk ekimini sağladık. Önümüzdeki yıl daha fazla pamuk ektirmeyi düşünüyoruz. Çine’de pamuk ekim zamanı geldiği gibi kazanmanın da zamanı geldi. Çine’deki arazinin yarısını olsun pamuk ekimi yapılmalıdır. Çünkü ürün deseninde dengeyi sağlamak zorundayız. İlk pamuk getiren ortağımız Veysel Kalfa’ya teşekkür ederiz. Tariş ürünleri ile ortağımızı ödüllendirdik. Önümüzdeki yıl daha çok pamuk ekimi olacağından eminiz. Pamuk ekersek çiftçi kurtulacak. Ürün desen dengesini pamuk ile sağlamış olacağız. Arazilerimiz pamuğa elverişli. Üreticimizin ucuz maliyete çok ürün almalarını sağlayacağız” şeklinde konuştu.

145 Nolu Çine Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Kooperatif Müdürü Ali Rıza Vural ise; “Kooperatif olarak her zaman üreticimizin yanındayız. Hasat sezonumuz üreticilerimize hayırlı uğurlu olsun. Kooperatifimiz üreticinin daha çok kazanması için çalışmalarına devam ediyor” dedi.

Çine Tariş sezonun ilk pamuğunu aldı